Ръководство за упражнения за мускулна лента гърди

Грудни

Според мен, ако искате да тренирате мускулите си ефективно гърдите, упражненията за мряна са от решаващо значение. И въпреки че други упражненията (с или без оборудване) също са важни за най-добри резултати, днес ще говоря за тях упражнения, които могат да се изпълняват както с мряна, така и с гири.

В тази статия съм събрал най-често срещаните упражнения с щанга за гръдни мускули, които са доказали ефективност и полза за изграждането и укрепването не само на тази мускулна група, но и цялата горна част на тялото.

Въпреки това, за да получите максимални резултати и за да избегнете наранявания, е много важно да ги правите правилно. никога използвайте твърде много тегло. Правилното дишане също играе огромна роля. Вдишайте при спускане на щангата и издишайте кога възходът. И накрая, винаги се разтягайте преди и след обучение.

съдържание

 • Грудни упражнения
  • Класическа пейка
  • Бенч преса
  • Натиснете пейка върху наклонена пейка с главата надолу
  • пуловер
  • заключение
  • Отговори

Грудни упражнения

Където беше възможно, добавих видео, демонстриращо правилна техника на изпълнение.

Класическа пейка

Няма съмнение, че пресата е една от най-добрите упражнения за мускулите на гърдите, които се препоръчват от почти всички фитнес треньори. Работи всички мускулни групи на горната част части на тялото. Бодибилдинг и вдигане на тежести невъзможно без пейка.

Ето видео за това как да го направите правилно упражняват.

Бенч преса с акцент върху гърдите

Има два вида сцепление – широк и тесен.

Тесният хват действа по-добре на вътрешните части на гръдните мускули и трицепс, а широк – мускулите на раменете и външните части на гърдите.

Обикновено използвам и двата захвата, но внимавайте с широки, тъй като дава голям товар на раменете.

Ето някои интересни факти за пейката.

Fakty-о-zhyme-Лежа

1 април 1984 г. Тед Арчиди изцежда 302,5 кг без употреба карпални превръзки.

Пол “Tiny” Meeker от Тексас притиска 500 кг (в риза за пейка).

На 19 май 2013 г. Ерик Спото беше първият, който изтръгна 325 кг, а след това 327 кг, използвайки само атлетичния колан и превръзки за китки.

Бенч преса

В интерес на истината това е едно от любимите ми упражнения с щанга, с която успях да изградя мускули по-бързо горната част на гърдите и подобряват външния им вид.

Както ще видите от видеото, трябва да поставите пейката под наклон. Колкото по-голям е ъгълът, толкова по-трудно е упражнението и по-голямо натоварване на раменете. Можете да използвате и двете тесни и широк захват. Въпреки това, бъдете внимателни, защото може да не сте боравейте с голямо тегло и ще бъде трудно да се контролира движение.

Натиснете пейка върху наклонена пейка с главата надолу

Това упражнение е подобно на предходното, само наклона тук насочени по другия път. Много хора смятат, че такава ситуация ви позволява да работите с по-големи тежести. Честно казано това упражнение не е с мряна, а с дъмбели.

Преспресата се накланя с главата надолу, за да работи върху външния мускул гърдите. Полезно е да го добавите към други упражнения във вашата програма. трениране на гръдните мускули. Можете също да приложите тесни или широк хват, но вместо гърдите спуснете щангата към врата. обаче бъдете внимателни в тази фаза и не използвайте прекалено големи тегло.

пуловер

Пуловер – отлично упражнение за работа върху горната част тяло. Въпреки това трябва да се спазва внимателно, тъй като неправилни движения ще накарат трицепсите или мускулите да работят по-активно архивирате. В началото не използвайте голямо тегло. Направете някои движения, опитайте различни позиции на ръцете и т.н. Ако ти Усетете как работят гръдните ви мускули, така че упражнението се прави правилно. Много треньори съветват да се прави пуловер с помощта на гири вместо щанги.

Ето видео за това как правилно да изпълните това упражнение.

заключение

Ако искате да изпомпате основните мускули на пекторалис, изпълнявайки упражнения за мряна, работа с големи тежести. Много е важно за изграждане на мускул. Най-ефективното упражнение е тук. – Бенч прес, така че не забравяйте да го включите в своето обучение програмата. В допълнение, за неговото прилагане у дома днес можете да намерите цялото необходимо оборудване за доста разумна цена.

Отговори

Пенсата е най-добре да се прави с дъмбели или с мряната?

И двата варианта са добри. Лентата ви позволява да повдигате по-тежко тегло, така че е по-добре за изграждане на сила и мускули маса. След това гирите изискват повече контрол при движенията също така да накара допълнителните мускули да работят. Препоръчвам комбинирайте и двете версии, но вие сами трябва да определите най-доброто за себе си.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment