Сокоизстисквачка в къщата на спортиста: култура консумация на натурален сок

Спортистите знаят повече от всеки друг, който ежедневно използват натурални сокове, приготвени независимо с ръчно използване или електрическа сокоизстисквачка (напр. PANASONIC), може да спести от дефицит на витамини и хронична умора подобряват състоянието кожата, косата и ноктите, дават тласък на енергията и стават източник енергия. Не всички привърженици на здравословния начин на живот известно е, че има специална култура на потребление на естествено сокове.

Нарушаване на правилата за приготвяне и употреба на зеленчуци, плодове и горски плодове могат да доведат до неприятни последствия, сред които: бързо наддаване на тегло, влошаване зъби, гастрит и други заболявания на стомаха и червата.

Сокоизстисквачка

Какво точно е необходимо за любителите на естественото напитки?

8 най-важни правила за консумация на натурални сокове от сезонни плодове, пресни плодове, домашни или пазарни зеленчуци

  1. За приготвяне на натурални сокове използвайте само висококачествени сокоизстисквачки, чиито компоненти са защитени от процеси на окисление и корозия. Важно е да запомните тази ръжда, който влиза в тялото заедно със соковете, може да доведе до образуването на соли, които допринасят за появата на камъни в вътрешни органи. Купете надеждни и напълно безопасни PANASONIC сокоизстисквачки на уебсайта.
  2. Пресните плодови сокове обикновено съдържат доста много захар, така че е най-добре да ги ядете сутрин. В допълнение, не забравяйте, че съдържанието на калории в една чаша пресни могат да бъдат равни на енергийната стойност, например, порции каша или печени зеленчуци.
  3. С особено внимание трябва да се подлага на сокове на лица с повишена киселинност на стомаха. Освен това експертите забраняват пийте кисели и много сладки неразредени сокове на тези, които страдат от киселини, тежест в стомаха и чувствителност на зъбния емайл.
  4. Количеството сок, изпито за 1 ден, не трябва да надвишава 300 милилитра. Квалифицирани лекари казват, че е по-рационално просто консумирайте сокове сутрин и следобед. също експертите съветват да се “комбинират” натурални напитки – т.е. пийте многокомпонентни плодови и зеленчукови сокове.
  5. Също така е важно да запомните, че всеки плодов сок има специални свойства. И така, хората, които имат проблеми храносмилателната система, не злоупотребявайте с кисели сокове, и например спортисти, които искат да наддават на тегло, не е задължително „Подсладете“ на сокове от киви, ананас и грейпфрут.
  6. Към честа употреба на сокове (особено „оцветени“ и съдържащи обилно количество киселини) не са повлияли неблагоприятно състояние на зъбния емайл, се препоръчва да ги използвате чрез коктейлни тръби.
  7. Трябва да пиете сокове през първите 7-12 минути след приготвянето, в противен случай в резултат на контакт с въздуха те ще загубят добра половина полезни свойства. Строго табу се налага при съхранението на пресни в хладилник за предотвратяване на окисляване и други опасни процеси.
  8. За да намалите концентрацията на киселини и естествена захар в соковете, те могат да се разреждат с филтриран кран или минерал неподвижна вода. Оптималната пропорция е 50 милилитра пресни на 100 милилитра вода.

Също така не забравяйте, че сокове от екзотични плодове трябва да се използват с изключително внимание, колкото е възможно провокира внезапна атака на алергии или някаква друга неочаквана реакция на тялото.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment