Спортно хранене: Основни спортове добавки

Ако човек активно се занимава със спорт, тогава диетата му заедно със стандартните ястия, тя включва и спортно хранене. Най- в противен случай постигнете значителни резултати, подобрете своите тялото с една тренировка, няма да се получи. Поправя се правилно спортно хранене, можете да наддадете на тегло, мускулна маса или обратно, преминете през етапа на сушене, създайте красив мускулен релеф. Само компетентно изчисленият комплекс ще работи правилно и спортистът ще получи това, което търсех.

„Спортно

 • Важни видове спортно хранене.
  • Основни спортни добавки:
  • протеини
  • Печеливши
  • креатин
  • L-карнитин
  • Аминокиселини

Важни видове спортно хранене.

Вярва се, че специалните добавки вредят на спортистите, унищожават черния дроб, влошават работата на сърдечната система. Набързо докладвайте, че по-рано, през 90-те години, когато културизмът току-що започна стават популярни и всички масово се втурват към фитнес зали, добавки наистина бяха вредни. Днес стероидите са забранени, но вместо това те получиха други продукти, за техните основни типове, ние сега и да поговорим

Основни спортни добавки:

 • протеини;
 • Печеливши;
 • креатин;
 • L-карнитин;
 • Комплекси от аминокиселини.

протеини

Това е хранене за мускулите, благодарение на носения протеин мускулна печалба. Качествените концентрати съдържат от 70 до 90% протеин, бързо се абсорбира. Направете протеинови шейкове от продукти високо съдържание на протеини. Суроватъчният протеин се счита за най-добрият тъй като съдържа аминокиселини.

Печеливши

Повишаващите теглото са подходящи за тънки хора, които искат да растат мускулна маса. Това е чудесна добавка за начинаещи, може да бъде пийте без никакъв мускул. Купуването на печалба означава получаване основата, от която ще започне по-нататъшното развитие. Гейнър тайната съставът, в допълнение към протеина, те имат бързо усвоими въглехидрати, витаминен и минерален комплекс.

„Спортно

креатин

Благодарение на креатина издръжливостта се повишава, ускорява възстановителни процеси в мускулите. Креатинът съдържа метилгуанид, може да се получи и от месо и риба, но той присъства там в малки количества.

L-карнитин

L-карнитинът трябва да се консумира от тези, които искат да загубят излишък мазнини. Това е мощна горелка за мазнини, поради което в резултат на това генерира се енергия за разрушаване на мазнините. L-карнитинът също позволява конвертира мазнините в мускули.

Аминокиселини

Аминокиселините участват в метаболитните процеси, предотвратяват превръщането на цялата храна в мазнини. Има 10 аминокиселини, които не са синтезирани от организма, те се получават с продукти и добавки. Можете да изберете комплекс от аминокиселини BCAA, често в такива състави има валин, изолевцин и левцин.

В допълнение към изброените основни продукти, към които можете да добавите спортно хранене преди тренировъчни комплекси (за енергия, енергичност, издръжливост).

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment