Su-view Technology: за й-лесният начин готвене на вкусни протеинови ястия

Опитахте да готвите на скара и в барбекюто, използвайки техниката на миене на пържени, изпържете, варете, печете. Въпреки това, най-често вашите протеинови храни или полупечена, или преварена. Този прост метод ще ви позволи наслаждавайте се на перфектно сварено месо всеки път.

„Храна,

Седях в бар с моя приятел, когато изведнъж ми се обади по телефона таймерът звънна. Един приятел ме попита дали бързам да се срещна с някои красота. Уви, не, отговорих. Това беше само напомняне че пилешкото ми готви от час.

– Може би трябва да се прибереш и да го извадиш от фурната? – каза той е.

На което отговорих: „Всичко е наред, подготвям го с помощта на технология изглед. ”

Когато се прибрах няколко часа по-късно, уверих приятеля си, че пилето не само не разглезена, но и по-вкусна от всякога: мека и сочно. Ако ядете много домашни птици (или говеждо месо, риба, свинско месо) и писнало ви е да се задавите от сушено, „гумено“ и безвкусно месо, определено трябва да опитате метода su-view.

 • Какво е технологията su-view?
 • Как да готвим в технологичен изглед?
 • Възможно ли е да се готви храна в изглед?
 • Безопасно ли е да ядете су-варено месо?
 • Какви са предимствата на готвенето с помощта на техниката su-vid?

Какво е технологията su-view?

Методът Sous Vide, който се превежда от френски “във вакуум” е метод за готвене, който по един или друг начин форма, известна от VIII век. Само през 70-80-те години с началото масово приложение на пластмаса, тази техника стана популярна в повечето ресторанти от най-висок клас. По-късно се разпространи и до кетъринг, хотелиерство, производствени компании самолетна храна, а сега е и в нашите кухни.

Технология на готвене изглед

Su-view ви позволява да готвите безупречно всяка храна от месо до зеленчуци, сладкиши и торти. не се притеснявайте да създавате вакуум не се нуждаете от никакви сложни устройства: безвъздушно пространство за готвене, което лесно ще направите със собствената си ръка.

Как да готвим в технологичен изглед?

Ще ви е необходимо устройство за гледане на су-ове, тиган с вода, вакуумна торба и свързващо вещество. Също така се погрижете за достъпа до електрическата мрежа и се въоръжете с часове.

За да направите пилешки гърди, напълнете тигана с вода, фиксирайте устройството за изглед на тигана със скобата и задайте върху него температурата на загряване на водата до 65 градуса по Целзий.

На следващо място, сол и черен пипер на пилешки гърди, добавете подправка или билки по ваш избор и натопете всичко в найлонова торбичка вакуумна закопчалка. Защото пилето ще трябва да бъде напълно потопете се във вода, отстранете възможно най-много въздух от торбата преди да го затворите. Веднага след като се покаже екранът за изглед желаната температура, потопете торбата в тигана, закрепете я към ръба на съдовете със свързващо вещество. Уверете се, че пилето е напълно покрито. вода.

Ако част от месото се вижда от водата, изстискайте повече въздух пакет. Можете да отворите ъгъла на пакета и да освободите излишък въздух ръчно или го смучете през коктейлна тръба. когато пилето ще бъде под вода, време на часовника или рана таймер, и вървете да направите своето нещо.

Само за час (или два, ако пилето беше замразено) вие Можете да пирувате с красивата, не много гореща (температура 65 градуса), сочно и ароматно месо. Ще бъде толкова нежно, че можете да го нарежете с вилица и той ще бъде наситен с аромати на всички билки и подправки, които поставяте в опаковката. Ако по ваш вкус пилето не е готово, просто го дръжте още в 65-градусова вода 10-15 минути.

Ако искате да сготвите пържола от нюйоркска лента, включете 54 градуса, и оставете месото във водата за един час. Аз обикновено подправете месо само със сол и черен пипер, за да не прекъснете вкуса. След това можете да готвите пържола или всякакъв друг вид месо, бързо го запържете в тиган с капка сметанов или растително масло. Това се прави само за даване на месо обливане с уста – той вече ще е готов за потребление.

Метод на готвене Su Vid

За да готвите сьомга, поръсете я с морска сол, добавете пресен или сушен копър, поръсете с лимонов сок, потопете го вътре торба и гответе за 45 минути при температура на водата 46 градуса. Непремахнете кожата: ще бъде по-лесно да извадите готовата риба от торбата. Надо кожата си, тя лесно ще се изплъзне от опаковката право върху вашата чиния.

Ребрата за барбекю също могат да бъдат приготвени с помощта на техниката су-изглед. За това настържете или намажете ги със барбекю сос, заредете в торба и гответе ги около 12 часа, като загрявате водата до 74 градуса. Периодично добавяйте вода в тигана, за да запазите ребрата покрити с течност. В резултат на това месото ще бъде толкова меко, че тя ще се отдели от костите.

Методът е подходящ и за направата на чудесен карамелизиран моркови: за това сложете моркови, масло, захар, сол и гответе за един час в 84-градусова вода. Между другото този режим на време и температура е подходящ за всеки зеленчуци.

Възможно ли е да се готви храна в изглед?

Приготвянето на ястие по су-изглед технология е доста трудно. на скара или във фурната храната достига готовност бързо при висока температура температура. Оставено без надзор, ястието веднага се загрява до температура на самия източник на топлина и ще се обърка. В технологиите su-view продукт не може да се нагрява по-силно от температурата на водата, в което е той. И температурата на водата от своя страна контролира устройството, като не му позволява да загрява над зададения стойности.

Единственият момент: не можете да оставяте храната във водата твърде дълго. За, да речем, след 6 часа вашата пържола или пиле ще се превърне в каша. но дори да ги варите допълнително 2-3 часа, това е добре ще се случи. Опитайте да го изтръгнете с грил!

Безопасно ли е да ядете су-варено месо?

Сигурно сте чували, че хранителните бактерии започват да се размножават. при температура 5-60 градуса по Целзий и това пиле трябва да бъде гответе, докато загрее вътре до 74 градуса, и свинско месо – до 71 градуса. Всичко е вярно, но при готвенето е полезно и здравословната храна правилната комбинация от температура играе важна роля и време.

След като вътрешната температура на пилето достигне:

 • 58 градуса – гответе го 68,4 минути
 • 60 градуса – 27,5 минути
 • 63 градуса – 9,2 минути
 • 65 градуса – 2,8 минути
 • 68 градуса – 47,7 секунди
 • 71 градуса – 14,8 секунди
 • 74 градуса – можете спокойно да ядете пиле веднага

Щом пилето се затопли до 74 градуса, всички бактерии, наистина загиват. Но също така можете да се отървете от патогенни микрофлора, просто готви пиле за известно време, поддържайки го вътрешната температура не е по-висока от 58 градуса. Както виждате от таблици, с повишаване на вътрешната температура до 65 градуса (температура на готвене на пиле с помощта на су-огледа техника) всички бактерии умират за 2,8 минути. Останалото време е необходимо за добавяне на месо оптимална консистенция.

Месо, приготвено в су изглед

Времето и температурата на готвене могат да варират, но долната линия остава същият: технологията на su-view се състои в дълго готвене при ниски температури до храна (дали говеждо, свинско, домашни птици или риба) стана абсолютно безопасно за потребление.

В началото се притеснявах от идеята да готвя месо в пластмаса пакет. Ако това също ви притеснява, купете силиконова чанта: от гарантирано е, че никакви химикали не могат да изтекат във вашата храната.

Какви са предимствата на готвенето с помощта на техниката su-vid?

 1. Готвенето е по-лесно. Можеш поставете няколко пакета в един тиган, добавяйки към всеки от различни подправки. Просто потопете торбичките във водата таймер и забравете за тях, докато правите останалото ястия.
 2. За парите, изразходвани за покупката на устройството, получавате неизмеримо повече. В повечето методи за готвене месото се намалява в обем поради загуба на влага. И в технологията на su-view тя запазва всичките си сокове.
 3. Имате повече контрол върху процеса. готвене. Чрез леко регулиране на температурата на водата, вие може да си вземете любимата пържола и мекота.
 4. Няма нужда да миете планина от чинии. Устройството е изглед на всички времето е в гореща вода, така че можете просто да изплакнете водата му. Храната се приготвя в найлонов плик, който можете да направите или измийте или изхвърлете.

Устройствата Su-view се различават по качество и цена. Моят модел е Anova струва ми около 5700 рубли. Работи правилно загрява голяма тенджера с вода до правилната температура, оставяйки ме коригира стойността си на десети от степен. Можете да направите онлайн намерете много рецепти за су-вид, според които лесно гответе всяко ястие от рибена пържола до свинско филе, треска с лимонов, японски яйчен крем и зеленчукова фрита.

Можете дори да направите ванилова торта с шоколадова глазура, но това е друга история.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment