Суроватъчен протеин от А до Я: Ръководство за всички видове суроватъчен протеин

суроватъчен

Суроватъчният протеин е добавка, използвана от спортистите. културисти и фитнес ентусиасти за възстановяване на мускулите, техните растеж и за общо здраве.

Суроватъчен протеин (протеин) – това е концентрирана смес от глобуларни протеини, получени от суроватка. Най- този случай трябва да бъде серум разберете течния състав, който се образува при извара и е страничен продукт при производството на сирене.

съдържание

 • Преглед на суроватъчен протеин
  • Какво е суроватъчен Протеин?
  • Как да си направим суроватъчен протеин?
 • Видове суроватъчен протеин
  • Изолат от суроватъчен протеин
  • Суроватъчен протеинов концентрат
  • Хидролизати на суроватъчен протеин
 • За какво е полезен суроватъчният протеин?
  • Увеличава силата и постната телесна маса
  • Суроватъчен протеин и глутатион
  • Суроватъчен протеин и функция на имунната система
  • Суроватъчен протеин и храносмилателно здраве
 • Как и кога да използвате суроватъчен протеин
 • Странични ефекти от приема на суроватъчен протеин
 • Какви храни съдържат суроватъчен протеин?
 • Други източници на протеини (без суроватка)
  • Соев протеин
  • казеин
  • Суроватъчен протеин и други източници на протеин
 • Най-добър суроватъчен протеин – рейтинг на производителите
 • Често задавани въпроси от суроватъчен протеин

Преглед на суроватъчен протеин

В тази статия ще научите:

 • Какво е суроватъчен протеин и как се произвежда.
 • Кой има полза от приема на тази добавка.
 • Как да изберем подходящата суроватъчна протеинова добавка.
 • Колко суроватъчен протеин да приемате и кога.
 • Кой суроватъчен протеин е по-добър.

Какво е суроватъчен протеин?

Суроватъчният протеин е термин, използван за описание групи млечни протеини, получени от суроватка, която остава в процесът на извара мляко при производството на сирене. най-много хората смятат, че суроватъчният протеин е често срещан набор аминокиселини, но тя съдържа не само тях.

Например, протеиновата смес обикновено съдържа около 65% бета – лактоглобулин, 25% алфа – лакталбумин, 8% говежди серум албумин и малко количество имуноглобулини, лактоза и мазнини.

Как да си направим суроватъчен протеин?

Суроватъчният протеин се произвежда директно от мляко или дори сирене, но почти повечето от суроватъчните протеинови марки направени от мляко. Не е трудно да отгатнеш какво правят. суроватъчен протеин, основният въпрос е как.

Първо, суроватката се отделя от млякото чрез филтриране, след това който остава течен суроватъчен продукт. Следва тя преминава през процеса на високотемпературни краткосрочни пастьоризация.

Серумът се загрява до необходимата температура минимум 72 ° С за 15 секунди. Млякото се пастьоризира, за да убие всеки патогени, които могат да присъстват в това.

В следващия етап протеините се отделят от течния серум. Така е постигната чрез йонен обмен или механичен чрез филтрация.

Йонният обмен често изисква използването на киселини (напр. солна) или основи (напр. натриев хидроксид), които могат водят до някаква денатурация на протеини

Въпреки факта, че химическият метод на йонообмен е по-евтин и включва голям брой аминокиселини, обратната страна на това процесът е загубата на някои важни съединения в суроватъчен продукт като лактоферин и големи количества имуноглобулини.

Механична филтрация, по-известна като кръстосано филтриране – това е технологичен процес, който води до най-добрият продукт. Този метод обаче е скъп и отнема много време.

Основни фактори в производството на суроватъчен протеин са видът и размерът на филтъра, както и броят на филтрациите. Най- Колкото по-тънък е филтърът и колкото по-голям е броят на филтрациите, толкова по-чист е по-добър продукт. С всяка филтрация количеството намалява лактоза, мазнини и други малки примеси в протеиновия продукт.

Видът на филтъра и броят на филтрациите е основната разлика в производството на различни видове суроватъчен протеин (изолат и концентрирайте главно).

как суроватъчен протеин

Видове суроватъчен протеин

Налични са три основни вида протеин. суроватка: суроватъчен протеин изолат, концентрат суроватъчен протеин и хидролизати на суроватъчен протеин.

Изолат от суроватъчен протеин

Суроватъчният протеинов изолат се счита за най-чистата форма на протеин. суроватка. Съдържа 90-95% млечен протеин серум, много малко количество мазнини (0,5-1,0%) и лактоза (0.5-1.0%). Това прави изолатът на суроватъчния протеин добър. източник на протеин за хора, които имат непоносимост към лактоза или проблеми с нейната усвояемост.

Струва си да се отбележи, че суроватъчният протеин изолира често липсват много други полезни серумни компоненти, включително имуноглобулини и други малки молекули, които притежават ползи за здравето. Така че при избора на изолат суроватъчен протеин, имайте предвид, че той може да липсва някои вълшебни съставки.

Суроватъчен протеинов концентрат

Суроватъчният протеинов концентрат съдържа по-малко протеин, който обикновено е в границите 25-89%, се продава по-често общ намерен концентрат с 80 % съдържание на протеин. Също така той съдържа около 4-8% лактоза, мазнини и други минерали вещества.

Този вид суроватка се намира в протеинови барове и други хранителни продукти.

Хидролизати на суроватъчен протеин

Хидролизати на суроватъчен протеин или хидролизирана суроватка – това е суроватъчен протеин, който е обработен от специални ензими, чиято цел е да се разделят дълги вериги протеини на по-къси. Този процес прави млечен протеин серумът е лесно смилаем за организма и намалява вероятността алергични реакции и храносмилателни разстройства. Този изглед суроватъчният протеин често е част от бебешката млечност смеси, спортно хранене и медицински продукти дестинация.

Видове и суроватъчен протеин

За какво е полезен суроватъчният протеин?

Последни суроватъчни протеинови добавки са популярни сред спортистите за подобряване на спорта индикатори. Суроватъчен протеин – Популярен диетичен добавка, добър суроватъчен протеин за натрупване на мускулна маса и сила, съдържа незаменими и биологично ценни аминокиселини с разклонена верига.

Освен това използвайте суроватъчен протеин за отслабване, този вид протеин намалява оксидативния стрес чрез увеличаване производство на ендогенен глутатион, както и проблеми с храносмилателна система, периодично възникваща с интензивна физическа активност.

Искам също да напомня на всички, че естествените източници на протеини суроватка по отношение на сложна хранителна стойност може да превъзхожда суроватъчните протеинови добавки.

Увеличава силата и постната телесна маса

Повечето спортни събития зависят от силата мускулна ефективност, колкото повече мускулна сила, толкова по-висока Представяне и представяне на спортистите. Тъй като властта е продукт на маса и ускорение (F = M * A), увеличен мускул масата е най-разпространеният начин които спортистите се стремят да увеличат мощността производителност.

Хипертрофията на скелетните мускули изисква правилно обучение, изпълнение на упражнения за устойчивост и хранителен статус, с който синтезът на мускулен протеин надвишава разцепването му.

Едно от основните понятия в литературата за скелетната хипертрофия мускулите е концепцията за чистия протеинов баланс. Чист протеин балансът се определя от разликата в синтеза на мускулния протеин и неговия разделяне. По този начин, ако синтезът е по-голям от разпад, възниква хипертрофия на скелетния мускул.

Един от най-важните фактори, влияещи върху синтеза и разграждането на протеина, е наличието на аминокиселини. Суроватъчни добавки протеините са източник на високо биологични аминокиселини стойности и се използват за увеличаване на мускулната маса и сила.

Направено е огромно количество изследвания по отношение на ефективността на суроватъчни добавки. Резултатите им не са съвсем недвусмислени; въпреки това повечето от събраните данни предполагат, че суроватката все още допринася изграждане на мускули.

Суроватъчен протеин от A до Z: Ръководство за всички видове суроватъчен протеин

В допълнение, изследователите наскоро доказаха, че компонентите суроватъчният протеин регулира клетъчните сигнални пътища, а именно рапамициновата мишена, отговорна за синтеза на мускулни протеини и мускулна хипертрофия.

Суроватъчен протеин и глутатион

Оксидативният стрес е дисбаланс между системите антиоксидантна защита и образуване на реактивни видове кислород. Нуждата от кислород по време на тежки упражнения може увеличение до 100 пъти в сравнение със състоянието на покой, поради това увеличено производство на свободни радикали, което води до оксидативен стрес.

Въпреки че данните от изследванията не са прости, има преки доказателства, че след подсилени обучение, броят на свободните радикали бързо нараства и обаче, увреждане на клетките.

Спортистите имат много по-висок риск от оксидативен стрес. отколкото обикновените хора. Високи нива на реактивни видове кислород произведени по време на тежки упражнения трябва да бъдат намалени ендогенна антиоксидантна система на организма, за да се поддържа оксидативен баланс.

Глутатион, най-често срещаният и важен антиоксидант, е трипептид, синтезиран от аминокиселини L-цистеин, L-глутаминова киселина и глицин. Това е най-важното. редокс двойка и играе решаваща роля за антиоксидантна защита, метаболизъм на хранителните вещества и регулиране пътища, необходими за хомеостазата на цялото тяло.

В допълнение, глутатионът действа като регулатор съединения в активирането на циркулиращи агенти на имунната система, лимфоцити.

Глутатионът е важно съединение за поддържане на цялостта здравословни състояния и липсата му може да говори за различни патологични състояния в организма, като рак, невродегенеративни заболявания, муковисцидоза, ХИВ и стареене. Глутатионът е много популярен сред спортистите, както е и при тях съдържанието му претърпява значителни колебания в резултат на хранителни дефицити, изтощителни тренировки и оксидативен стрес.

Тялото на спортиста е подложено на силен физиологичен стрес. Глутатионът играе важна роля за поддържане на нормалното състояние редокс процес по време на физически упражнява.

Това води до извода, че е необходимо да се поддържа и равномерно повишаване нивата на глутатион при спортисти. изследване показа, че цистеиновите аминокиселини са фактор ограничаване на скоростта на синтеза на глутатион. Затова следва включете в диетата богати на цистеин източници на протеин, които Ефективно влияе върху скоростта на ресинтеза на глутатион.

Въпреки това, безплатни добавки цистеин не се препоръчват като той бързо се окислява в тях и става токсичен. И тук естествени източници на цистеин, присъстващи в храната като цистин (два цистеина са свързани с дисулфидна връзка) са повече стабилен от свободния цистеин и най-важното – добре се абсорбира. Суроватъчни протеинови добавки, изолати и концентрати, са източници на протеини, които са богати на цистеин и доставят тя в клетките по нормални метаболитни пътища.

Суроватъчен протеин добавки с етеричен цистеин позволяват на клетките да се попълват и синтезират глутатион без странични ефекти ефекти. Проучванията показват, че добавка на база протеин суроватката е добра за поддържане на нормалното физиологични нива на глутатион при спортисти, както и влюбените след интензивни тренировки и упражнения.

при ем на суроватъчен протеин след упражнения

Освен това изследователите са доказали, че суроватъчният протеин подобрява способността на спортиста да се справя с острото окисляване стресови, а също така безопасни и ефективни алтернативен източник на антиоксиданти, които помагат предотвратяване на спортни наранявания и заболявания, причинени от прекомерна количеството реактивни кислородни видове (ROS).

Повечето изследователи подкрепят използването на добавки на суроватъчен протеин във всички спортове за подобряване на здравето сред спортистите чрез укрепване ендогенна антиоксидантна система.

Суроватъчен протеин и функция на имунната система

Изморителните тренировки и тежките тренировки са свързани намалена имунна функция на клетките. В допълнение, недостатъчен или недохранването може да засили отрицателното въздействие на тежкото натоварване на имунната активност. Потискане на имунитета води до увеличаване на риска на човек от развитие на инфекция.

Спортистите увеличават обема и интензивността на тренировките си с определени етапи от тяхната подготовка, което често води до претоварване на тялото. Последните резултати от изследванията се свеждат до фактът, че с увеличаване на обема и интензивността на тренировките повишава функцията на имунната система.

Въпреки че проучването не показва, че спортисти през тези периоди намалява функцията на имунната система, но това може да бъде достатъчно за увеличаване на риска от договаряне на различни инфекции.

Тъй като компонентите на имунната система са до голяма степен зависят от аминокиселини, а именно ендогенни и биологично активни аминокиселините могат да повлияят на състоянието на имунитета.

Суроватъчни протеини в сравнение с други източници протеините са уникални по способността си да осигуряват постоянен имунитет поради съдържанието в тях на такива полезни съединения като глутамин, алфа-лакталбумин и бета-лактоглобулин, както и суроватъчни протеини, лактоферин, имуноглобулин.

Суроватъчен протеин и храносмилателно здраве

Интензивното упражнение намалява кръвообращението в коремна кухина, водят до хипоперфузия в червата, както и повишаване на температурните индикатори в него. Намалено кръвообращение в черва и висока температура по време на интензивни физически упражненията могат да доведат до дисфункция на чревната бариера поради повишена пропускливост на тесни кръстовища.

Повишената пропускливост на чревните стени води до факта, че в Грам-отрицателни чревни бактерии и / или техните токсични компоненти (ендотоксини). Ендотоксините са силно токсични липополизахариди на външната клетъчна стена грам-отрицателни бактерии. Липополизахаридите са основните спусък за имунния отговор на домакина, който е да се изхвърли цитокини.

Този процес, ендотоксемията, може да доведе до засилена чувствителност към инфекциозни и автоимунни заболявания, както чревните стени губят способността си да блокират патогенни микроорганизми / токсини и навлизането им в тъканите и кръвообращението.

Следователно темата за чревната пропускливост е сравнително нова изследователите все още не могат ясно да идентифицират потенциала опасност от хронична или повишена чревна пропускливост.

Въпреки това, последните проучвания са установили връзка между чревна пропускливост и много автоимунни заболявания, включително болестта на Крон, тиреоидит на Хашимото, лупус еритематозус, псориазис и ревматоиден артрит. Също и с чревни проницаемостта обвързва някои психични заболявания, включително шизофрения и депресия.

Суроватъчен протеин и храносмилателно здраве

Както споменахме по-рано, тесни кръстовища са основните компоненти на функцията на чревната бариера и действа при като физическа и функционална бариера срещу проникването парацелуларни макромолекули от лумена. Затова следва регулират пропускливостта на чревната стена, за да я поддържат правилното функциониране и намаляване на отрицателното въздействие ендотоксини по тялото.

Аминокиселината на глутамин е решаваща за поддържане на непроницаемостта на тези тесни контакти. глутамин, най-често срещаната аминокиселина в кръвта се счита за „условно основна аминокиселина.Глутаминът се произвежда в организма за поддържайки своите физиологични функции.

Въпреки това, при стресови ситуации, като физическа активност, производството на ендогенен глутамин става недостатъчно, следователно, тялото трябва да задоволи своите нужди екзогенни източници на глутамин.

Глутаминът подобрява чревната пропускливост чрез възстановяване целостта на тесните контакти.

Суроватъчният протеин е богат източник на глутамин и проучвания показват, че добавките, базирани на него, могат да намалят чревна пропускливост. Следователно суроватъчен протеин ефективен за намаляване на чревната пропускливост, причинен от физически физически упражнения и риск от ендотоксемия и автоимунни разстройства.

данни

Суроватъчният протеин е чудесен източник на огромни количества аминокиселини и хранителни вещества, които са полезни за здраве. Увеличава мускулната маса в комбинация с тежка основни упражнения, увеличава количеството глутатион, има имуномодулиращ ефект и подобрява здравето на червата.

При правилна и добре балансирана диета трябва да включва протеин, чиито източници са или естествена животинска или растителна храна произход или различни видове протеинови добавки.

Как и кога да използвате суроватъчен протеин

Няма конкретни правила кога и как да приемате суроватка. Протеинът е също толкова важен продукт, колкото сиренето или киселото мляко. на Въпреки това, има няколко малки трика и съвети за него. използвате!

Суроватъчният протеин често се използва след упражнения, като той се абсорбира бързо и ускорява синтеза на протеини в мускулите, както и намалява разграждането на мускулния протеин след упражнения. Препоръчано от приемете 20 до 40 грама суроватъчен протеин след обучение.

Ефектът обаче може да се постигне при по-ниски дози непълнолетно лице. Но ако приемате повече от препоръчаното дози, ефектът, напротив, намалява, а цената за закупуване на протеин ще се увеличи. Сега разберете с какво можете да пиете суроватъчен протеин? Може да се разтвори във вода или мляко, можете също да добавите го до любимите си смутита или коктейли с плодове или каквито и да било друга храна за покриване на протеиновите нужди на организма след обучение. Няма голяма разлика от пиенето на суроватка протеин, основното е да го използвате навреме за подхранване на тялото и защити го от катаболизъм.

Суроватъчният протеин може да се използва по време на обяд или в като закуска в движение. Например, добавете към вашата овесена каша суроватъчен протеин, това ще увеличи нивото на протеин в закуска, или го вземете на работа и пийте докато лека закуска.

Как да приемате суроватъчен протеин за мускулно типизиране тегло?

За растеж на мускулите е необходимо да консумирате повече калории, отколкото харчим ден – това е принципът на енергийния баланс на тялото. Това е така контролирайки го, с помощта на храна можете да отслабнете или да спечелите. Принабор от маса, която трябва да консумирате от 1,5 до 2,5 грама протеин на килограм телесно тегло. Суроватъчен протеинов комплект мускулната маса е по-добре да се използва сутрин след събуждане и след обучение.

Човек с тегло 75 кг трябва да яде 112-188 грама протеин на ден, в в зависимост от типа на тялото (по-тънките се нуждаят от по-малко протеини и повече въглехидрати, предразположени към пълнота е по-добре да ядете малко повече протеин, за натрупване на мускули, а не на мазнини). Затова пребройте колко сте консумирайте протеин от обикновени храни и допълнете с протеин коктейли. Обикновено е достатъчна 1 лъжичка (23-25 ​​гр.) Между закуска и обяд и още 1 след тренировка.

Как да приемате суроватъчен протеин загуба на тегло

Познавайки енергийния баланс, ние разбираме от какво се нуждаем харчим повече калории, отколкото консумираме за отслабване. Това е така ангажирайте се с аеробни тренировки, установете хранене и изчислете дневно калории и консумирайте суроватъчен протеин за отслабване със скорост 1,5-2,5 грама протеин на килограм тегло тяло.

„Добавяне

Странични ефекти от приема на суроватъчен протеин

Суроватъчният протеин може да има някои незначителни странични ефекти. ефекти, засягащи главно работата на стомашно-чревния тракт тракт, включително запек, газове, подуване на корема. Някои хора алергични към мляко, могат да се появят алергични реакции, следователно, трябва да се консултирате с вашия лекар преди употреба. Вцелият суроватъчен протеин не вреди на организма, но имате нужда вземете предвид характеристиките на вашето тяло.

Какви храни съдържат суроватъчен протеин?

Суроватъчен протеин – това мляко, сирене, масло и кисело мляко. (Интересен факт течността, която се събира в киселото мляко отгоре, е суроватка, така че които не бързат да хвърлят кисело мляко, това е напълно нормално и много полезно).

Суроватъчният протеин се използва широко в храната. индустрия, тъй като е универсална добавка. Той често използва се като емулгатор в печива, сладолед и подправки, замразени десерти, супи и сосове. В бебешки смеси използва се за подобряване на тяхната разтворимост.

Количеството на суроватката, съдържаща се в тези продукти, не е така страхотно да ви помогне да изградите мускули, но, със сигурност тя е там!

Други източници на протеини (без суроватка)

Соев протеин

Соевият протеин е протеин, получен от соеви растения / соя боб. Соевият протеин съдържа голям брой различни аминокиселини и се абсорбира много бързо. В допълнение, той значително увеличава синтеза на мускулни протеини.

За съжаление соята не е толкова богата на протеини, колкото суроватката. Например, когато приемате 30 грама соев протеин или суроватка протеин, протеиновият синтез продължава около 2 часа след тренировка в първия и втория случай, обаче, суроватъчен протеин достатъчно за дори 4 часа.

В друго проучване топлинният ефект е бил с 14,54 % по-висок за суроватъчен протеин, отколкото за соя, което доказва, че соевият протеин може да бъде по-полезно за отслабване. В същото в проучването средният пик на консумация на кислород е бил 29,94% за протеин суроватка и 23,98% за соев протеин, което говори за този соев протеин се усвоява по-бързо, така че не е достатъчно за дългосрочен синтез на мускулен протеин.

казеин

Млечният протеин се състои от суроватка и казеин. казеин ът се счита “Други” протеин. Като суроватъчен протеин, казеин е богат източник на аминокиселини и снабдява организма с всичко основен набор от аминокиселини.

Казеинът се абсорбира по-бавно от суроватката и в резултат на това осигурява по-дълъг период на прием на аминокиселини във кръвен поток. Ето защо е особено полезно да го приемате през нощта най-добър мускулен растеж и суроватъчен протеин след обучение.

Предимството на казеина пред суроватъчния протеин е този казеин е по-„изпълнен“ с аминокиселини, отколкото суроватка и усвоява се по-дълго. Усещането за ситост след приема на казеин трае по-дълго, може да помогне, ако искате да отслабнете поради намалете приема на калории.

Суроватъчен протеин и други източници на протеин

Две общи дефиниции качеството / ефективността на протеиновия източник като цяло биологична стойност и усвояемост на съставките протеин аминокиселина. Биологичната стойност на протеинов източник е практически параметър, който измерва степента на способност за живот създанията използват този протеин. Изчислява се чрез анализ. забавен азот в организма след консумация на предполагаемата източник на протеин.

Степента на усвояемост на аминокиселините, които съставляват протеина е число между 0 и 1, което оценява качеството на протеина въз основа на аминокиселини в него спрямо човешките нужди в тях. Колкото по-висока е хранителната стойност на протеина и степента на неговата усвояемост, толкова по-ефективно се използва от организма. По-долу е дадено таблица, която обобщава хранителната стойност и степента смилаемостта на аминокиселините, които съставляват протеина общи източници на протеини за хората:

Протеинови източници
протеин Пийт. цени. смилаемост
Суроватъчни концентрати и изолати 104-159 1.00
Яйцето 100 1.00
мляко 91 1.00
Яйчен белтък 88 1.00
Извара 84 1.00
риба тон 83 ?
риба 82 ?
говеждо месо 80 0.92
пиле 79 ?
соя 74 0.91
Казеин 71 1.00
фъстъци 68 0.52
кисело мляко 68 ?
Овесено брашно 58 0.57
пшеница 54 0.42

Най-добър суроватъчен протеин – рейтинг на производителите

По-долу са най-добрите суроватъчни протеини в света. марки производители на спортно хранене

Суроватъчен протеин – класиране на най-добрите 2016-2017 г.
1. Диматизирайте ISO-100 суроватъчен протеин диматизира Калории: 110

Мазнини: 0 gr.

Въглехидрати: 1гр.

Протеин: 25 gr.

2. Оптимално хранене 100% суроватъчно злато стандарт оптимално хранене на суроватъчен протеин Калории: 120

Мазнини: 1,5 g

Въглехидрати: 3 g

Протеин: 23 g

3. MuscleTech Nitro-Tech суроватъчен Калории: 160

Мазнини: 2,5 g

Въглехидрати: 4 g

Протеин: 30 g

4. ALLMAX AllWhey -Classic суроватъчен протеин, всички класически Калории: 180

Мазнини: 2,5 g

Въглехидрати: 9 g

Протеин: 30 g

5. BPI Sports Best протеин BPI Sports Best протеин Whey Protein Калории: 120

Мазнини: 2 g

Въглехидрати: 3 g

Протеин: 24 g

6. Cellucor COR-Performance WheyCellucor COR-Performance WHEY Whey Protein Калории: 130

Мазнини: 1 g

Въглехидрати: 5 g

Протеин: 25 g

7. MusclePharm Combat 100% Wheyборба със суроватъчен протеин мускулфарм Калории: 130

Мазнини: 2,5 g

Въглехидрати: 4 g

Протеин: 25 g

8. ProSupps PS Whey PS Whey Калории: 130

Мазнини: 2 g

Въглехидрати: 3 g

Протеин: 24 g

9. BSN Syntha-6 bsn syntha 6 суроватъчен протеин Калории: 200

Мазнини: 6 g

Въглехидрати: 14 g

Протеин: 22 g

10. Cutler Nutrition Total ProteinCUTLER NUTRITION Total Protein Whey Protein Калории: 130

Мазнини: 2,5 g

Въглехидрати: 5 g

Протеин: 22 g

Ето и суроватъчен протеин – най-добрият 2016-2017 години. Но имайте предвид, че има много рейтинги, които определят лидера по различни начини. Е по-добре изберете според вкуса, цената и наличността. Каква суроватка решите сами да изберете протеина, защото всъщност всички производители използвайте същите суровини за производството на коктейли.

Често задавани въпроси от суроватъчен протеин

Колко суроватъчен протеин да приемате?

Няма консенсус за това колко серум протеинът трябва да се използва еднократно. Въпреки това, базирани повечето изследвания имат средна доза протеин на един прием трябва да е около 20-30 грама, което е препоръчително вземете веднага след тренировка, за да подобрите растежа мускулна маса. За някои хора тази доза трябва да бъде да коригирате в една или друга посока, но числата не особено се различават от средната доза. Често зависи от вида на протеина, така че как точно съдържащият се в него левцин определя мускула растеж.

В контекста на “ежедневния прием” суроватъчен протеин трябва да се използва като допълнение към основните хранения. 1-2 порции серум на ден е най-добрият вариант.

Имам непоносимост към лактоза, мога ли да взема суроватъчен протеин добавка?

Човешкият стомашно-чревен тракт може да реагира на протеин суроватка по различни начини. Обикновено, суроватъчен изолат протеинът има най-ниското съдържание на лактоза и вероятността появата на алергични реакции ще бъде по-ниска. Ако не можете намерете суроватъчен протеин, който е подходящ за вас, опитайте преминете към ориз или яйчен белтък като алтернатива.

Аз съм алергичен към мляко, мога ли да взема суроватъчен протеин?

Възможно ли е да приемате суроватъчен протеин с непоносимост на мляко? Вид и ниво на алергична реакция към различни млечните компоненти варират от човек на човек. Ако ти алергични към млечните протеини, опитайте хидролизирана суроватка или много чист суроватъчен протеинов изолат, защото Чрез филтрация повечето алергени и техните съединения се отстраняват.

Ако имате непоносимост към лактоза на суроватъчен протеин, тогава само изолират, тъй като е напълно лишена от лактоза и в повечето случай не създава проблеми при прилагането му. Най-доброто от всички вижте лекар и с неговата съдба и под бдителния контрол тест изолат и хидролизиран серум до вижте реакцията на тялото и изберете най-добрия вариант.

Вярно ли е, че суроватъчният протеин е лош бъбрек

Хората, които нямат история на бъбречни заболявания, не съществуват. няма научни доказателства, че има суроватъчен протеин измерим отрицателен ефект върху бъбреците.

Вярно ли е, че суроватката има лош ефект върху кости?

Един от най-често срещаните аргументи, които аз сте чували за високопротеинови диети, особено за тези, които съдържат протеини от животински произход, е че те са вредни за здравето на костите.

Знаете ли, че диетите с високо съдържание на протеини увеличават абсорбцията на калций в стомашно-чревния тракт, който, напротив, укрепва здравето им и не им навреди.

„Как

Освен това авторите на скорошно проучване по тази тема казаха че взаимодействието на калций и суроватъчен протеин подобрява задържането калций в организма и метаболизъм в костния мозък.

От това следва заключението, което умишлено се ограничавате до количеството протеин, което тялото ви се нуждае за здравето на костите неразумно и дори опасно.

Високопротеиновите диети са безопасни за здравето на костите и могат да бъдат наистина полезно за възрастни хора и хора с висок риск развитието на остеопороза.

С какво мога да използвам суроватка протеин?

Мога ли да комбинирам суроватъчни добавки протеин с другите ми добавки на прах като креатин, глутамин и т.н.?

Креатинът може да се смесва с суроватъчен протеин, но с глутамин ще бъде излишно, тъй като серумът вече съдържа своята значимост сума. Можете също така да добавите различни прахове с протеини растителен произход.

Има ли значение в коя течност се разтварям протеин?

Да и не. Течността променя състава и структурата на вашата напитка. Водата често я прави много течна, докато млякото дава по-приятен вкус и плътност в устата.

Млякото насърчава по-бързото усвояване на протеина, но не го прави влияе върху общото количество абсорбиран протеин и мускулите му синтез.

Променя ли готвенето / печенето протеин?

Да, готвенето или печенето може да доведе до денатурация протеин. Това обаче на практика няма ефект върху мускулния растеж. маса, която зависи от аминокиселините в протеина, а не от протеина като такова. Процесът на денатурация може да намали биоактивността на някои други компоненти на серума, но не си струва толкова да се притеснявам.

Има ли рискове при поемане суроватъчен протеин?

Да, има някои рискове. Първият е алергична реакция към млечен протеин. Ако сте алергични към млечен протеин, той може да се появи и на млечния протеин серум.

Има рискове, когато източникът на протеина е неизвестен или не. изследвани или произведени от компания с лош контрол качество. Точно като всеки друг хранителен продукт, ако е такъв обработена и произведена лошо, може да възникнат някои рискове. Един извод: ползите от консумацията на добавки на основата на суроватка протеинът е много по-висок от вредата от тях.

Безопасен ли е протеинът за тийнейджъри?

Въз основа на настоящите научни доказателства няма причина Вярвайте, че суроватъчният протеин е лош за тийнейджърите. Всъщност всъщност е много полезно за нарастващото им тяло!

Има ли добавки за жени?

Суроватъчен протеин добавка Подходящ за мъже и жени. Защото жените тежат по-малко от мъже, дневната им нужда от протеини е по-ниска, и следователно препоръчителната единична доза трябва да бъде по-ниска.

Суроватъчният протеинов изолат съдържа най-много количеството протеин, трябва ли да огранича избора си само до това?

Суроватъчният протеинов изолат наистина е най-високият съотношението на протеин, който се съдържа в него и се счита за най-чистият му представител, което го прави чудесен избор за изграждане мускулна маса.

Въпреки това, по време на филтрация от суроватъчен изолат протеин елиминира някои важни биологично активни съединения като алфа-лакталбумин, бета-лакталбумин, имуноглобулини, гликомакропептиди и лактоферин. Следователно не е лошо Възможно е да се комбинират различни видове добавки.

източници:

https://www.muscleandstrength.com/expert-guides/whey-protein

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply