Теория за изгаряне на мазнини: Преброяване на калории за отслабване

Говоренето за диети е добре. Но по ред за да разберем какъв ефект може да произведе това или онова върху тялото различна диета, трябва да имате поне елементарна представа за как натрупване и потребление на енергия в тялото. Най-простото теоретично знание изобщо не боли и ще са ви необходими, за да контролирате теглото си.

 • Какво е основното ниво на консумация на енергия?
 • Изчисляване на поддържащото ниво на консумация на енергия
  • Енергия, която може да бъде “извлечена” от мастните клетки
  • За какво да внимавате или „клопки“
  • И накрая: общото правило за всички диети

Какво е основното ниво на консумация на енергия?

Това количество енергия, което тялото изразходва в състояние пълно спокойствие, наречено базово ниво на консумация на енергия или просто БЕЗПЛАТНО Може лесно да се изчисли, като се използва елементарни формули. С тяхна помощ можете да определите колко тялото се нуждае от енергия, за да поддържа основна жизнена активност и оптималното ниво на функциониране.

На първо място, трябва да знаете точно височината си в сантиметри, теглото в килограми и ета се нуждаят от фигура на възраст. Маркирайте формули малко по-различен за двата пола:

 • мъже: BUE = 66,5 + (13,8 * тегло) + (5,0 * височина) – (6,8 * възраст)
 • жени: BUE = 655.1 + (9.6 * тегло) + (1.9 * височина) – (4,7 * възраст)

Например, следвайки формулата, за мъж на тридесет години, който е с височина 180 сантиметра, а с тегло – 100 килограма базовата консумация на енергия ще бъде приблизително 2140 kcal (тоест точно от това количество енергия се нуждае от тялото абсолютна почивка).

Изчисляване на поддържащото ниво на консумация на енергия

Разбира се, тялото не може да бъде в състояние на пълно никога мир. Постоянно консумира енергия за определено движения и действия. Следователно, до минималното базово ниво, от което се нуждаете добавете по-долу разходите за енергия.

Енергията, която отива в храносмилането на храната:

 • протеин – общият брой калории, умножен по 0,25
 • въглехидрати – общите калории, умножени по 0,04-0,06
 • мазнини – общите калории също се умножават по 0,04-0,06

Приблизителна активност през деня:

 • ходене – 0,079 ккал на килограм тегло в минута
 • заседнала работа (офис) – 0,028 kcal на килограм тегло в минута
 • почистване на къщата – 0.058 kcal на килограм тегло в минута
 • пасивна почивка на дивана (легнала) – 0,017 kcal на килограм тегло в минута

Трябва също да се отбележи, че различните видове спортни натоварвания различават се в консумацията на енергия. Например:

 • 60 минути тренировка с тежести е с около 250-300 ккал.
 • 30 минути кардио тренировка отнема приблизително 180-200 ккал.

Ами и, разбира се, стрес. Наистина преживява страхотно отнема енергия. Така че, ако работите в напрегната среда, когато трябва да издържате много стрес ежедневно, би трябвало добавете още 10% към поддържащото ниво на консумация на енергия.

Zhyroszhyganie

Енергия, която може да бъде “извлечена” от мастните клетки

Как да разбера точно колко мазнини трябва да се отървете? Първо трябва да изчислите колко процента мазнини има тяло в момента. Всъщност има много начини за това, но някои от тях също са сложни и са извън обхвата на тази статия.

Да предположим с тегло от 100 кг. 14% мазнини са ненужни (a тя е не по-малка от 14 кг.). И с тегло от 90 кг. не трябва повече от 5% от излишната мазнина. Означава, че трябва да бъде загуба на тегло около 9,5 кг. Честно казано, това не е достатъчно.

При изгаряне на 1 g мазнина се отделя 9 kcal. А това означава, че трябва изразходвайте колкото 9000 ккал, за да станете един килограм по-лек. Важното е, че е вредно за тялото да понижи нивото на консумация на енергия над 500-700 kcal на ден. Ето защо, за да “унищожи” излишните килограми от собственото си тегло може да се наложи от 2 седмици до 18 дни. Не толкова малко.

В момента, използвайки различни трикове, които можете да направите процесът на изгаряне на подкожните мазнини по-бързо. В случая обаче има шанс да срещнете много „клопки“. И все пак не е необходимо да се опирате на вкусна храна в извънсезонния период, за да го направите за да се отървете по-бързо от запасите от мазнини.

За какво да внимавате или „клопки“

 1. При условие на общо намаляване на съдържанието на калории в храната, тялото отговаря главно не на „мобилизацията“ на телесните мазнини, но намаляване на мускулите. Това означава, че първият изгаря мускул които, грубо казано, не са необходими на тялото в на първо място. Особено при условие на липса на калории.
 2. Докато тялото не получава необходимата храна калории, забавяне на метаболизма и, следователно, базалната консумация на енергия е намалена. Това означава, че отново ще трябва да намалите приема на калории.
 3. Преди да започнете активна работа по освобождаването излишната телесна мазнина е задължителна консултирайте се със специалист. Осигурена е твърда диета някакви хормонални промени и заболявания може да не дадат желан ефект, освен това влошават здравословното състояние.

И накрая: общото правило за всички диети

Ако искате да губите мазнини и да поддържате целостта на мускулите тъканите не се нуждаят от намаляване на хранителния прием на ежедневната диета повече от 700 kcal. Понякога е по-добре да уредите „постните“ дни и след това приемът на калории достига нормално. Задръжките на захранването задържат достатъчно ниво, за да може тялото да почувства нуждата от мускулна маса. И яжте поне 5 пъти на ден на тялото непрекъснато храносмилане на храна и не чувствах калориен дефицит и не забави метаболизма.

Интересна тема:

 1. Диетата на Пиер Дюкан за отслабване
 2. Как да противодействаме на появата на мазнини по стомаха и бедрата?
 3. Как да ядете, за да премахнете мазнините от корема и да станете тънки
 4. 5 начина за измерване на процента на телесните мазнини

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment