ТОП 20 свойства на това, за което ежедневното ходене е полезно ходене за здраве

Страдате от болки в ставите, сърдечни проблеми, стрес, депресия или затлъстяване? Защото според списанието „Медицина и науката в спорта и тренировките, ходенето помага да се намали рискът от всички хронични заболявания. Всъщност повечето професионалисти здравните лекари биха предпочели бърза разходка пеша тъй като това е упражнение с нисък стрес, което щади сърцето и стави.

Прочетете нататък и ще разберете 20 свойства как влияе ходенето здраве, ако го правите ежедневно – и напред, няма значение, 8 за вас или 80!

 • Защо ежедневното ходене е полезно за вашето здраве
  • 1. Укрепва здравето на сърцето
  • 2. Насърчава загубата на тегло
  • 3. Регулира кръвното налягане
  • 4. Бори се с рака
  • 5. Подобрява кръвообращението
  • 6. Намалява риска от диабет
  • 7. Укрепва костите
  • 8. Укрепва мускулите
  • 9. Подобрява храносмилането
  • 10. Засилва имунитета
  • 11. Предотвратява деменцията
  • 12. Увеличава белодробния капацитет
  • 13. Забавя стареенето
  • 14. Подпомага производството на витамин D
  • 15. Облекчава стреса
  • 16. Наздраве
  • 17. Подобрява паметта
  • 18. Увеличава производителността
  • 19. Дава творчески тласък
  • 20. Помага за създаване на нови приятели
 • Какво трябва да започнете да ходите?
 • Как да запазим мотивацията за ходене?
 • Полезни съвети

Защо ежедневното ходене е полезно за вашето здраве

„ТОП

1) 45 минути ходене могат да помогнат за укрепване и тонизиране на мускулите краката и гърба и предотвратяват загубата на мускули 2) 30 минути ежедневното ходене може да ви помогне да отслабнете, да подобрите метаболизма вещества и натрупват постна мускулна маса 3) интервал от 30 минути кардио може да помогне за понижаване на кръвното налягане и да ви спаси недостиг на въздух

1. Укрепва здравето на сърцето

Здраве на сърцето

Ходенето помага да се подобри здравето на сърцето. Ирландски учени докладвайте, че ходенето е най-доброто упражнение за хората, водене на заседнал начин на живот, особено за възрастни, да се понижи риск от сърдечни и съдови заболявания. В друго проучване, публикувано в списанието на Американското гериатрично дружество, учените потвърдиха, че мъже и жени на 65 години и повече, които са ходили поне 4 часа седмично, са били по-малко изложени на риск сърдечно-съдови заболявания. Затова не забравяйте да ходите поне 4 часа седмично за инсулт и други сърдечни проблеми заобиколи те.

2. Насърчава загубата на тегло

Ходенето е чудесно упражнение за отслабване; това е толкова много ефективен, което е трудно да си представим. Американските учени се разпалиха експеримент, при който пациентите със затлъстяване обикаляха с приятел (концепция, наречена „пешеходна автобус“) там, където обикновено пътували из града с градски транспорт. След 8 седмици, бяха направени измервания на теглото и се оказа, че повече от 50% участниците свалиха средно 5 килограма. Може би и вие изглежда като добра идея да отидете някъде напред и назад вместо като трябва да се качи в колата.

3. Регулира кръвното налягане

Регулиране на кръвното налягане

Ходенето също може да понижи кръвното налягане. Изследователи от Медицински университет Вакаяма, Япония, проведе експеримент с включващи лица с умерена хипертония, в които 83 пациенти в За 12 седмици правеха 10 000 стъпки всеки ден. Край 12 седмици те са имали значително понижение на кръвното налягане, както и подобрена издръжливост. Дори и 10 000 стъпки на ден не можете да го правите, ходете поне 60 минути всеки ден и това е по всякакъв начин ще се възползва от вашия натиск.

Научете повече за понижаването на кръвното налягане у дома. без използването на аптечни лекарства.

4. Бори се с рака

Ракът е отнел повече от милион животи. Една от причините за рак е заседнал. начин на живот и тук ходенето може да ви помогне. Учените са открили излизайки на разходка всеки ден, можете да намалите телесното тегло и да го премахнете няколко кг мазнини, като по този начин намалява риска от рак. Оказа се, че съмнението дали ходенето е полезно за тези, които подложени на лечение на рак, не си струва, тъй като облекчава страничните ефекти химиотерапевтични ефекти. Освен това може да намали риска от заболяване. рак на гърдата.

5. Подобрява кръвообращението

„ТОП

Вярвате или не, ходенето може да ви направи по-умни като осигурява на мозъка необходимото количество кислород и глюкоза, което ще му помогне да функционира по-добре. Освен това понижава нивото. LDL холестерол, който запушва артериите, като по този начин се увеличава риск от инсулт. Това подобрява кръвообращението, функциониране на мозъка и клетките.

6. Намалява риска от диабет

Заседналият начин на живот води до експоненциален растеж на един от най-честите заболявания са диабетът. Хората, страдащи от диабет тип 2, учените препоръчват да се изпълнява от 3 000 до 7 500 стъпки на ден, както и по-малко заседание и като цяло по-активни. Ходенето всеки ден може да ви помогне да контролирате нивата на захарта си. кръв, а това от своя страна предотвратява развитието на диабет 2-ри пишете.

7. Укрепва костите

Увеличава силата на костите

Костите стават по-крехки с възрастта. Има обаче добра новина: ежедневните разходки могат да ви помогнат да ги укрепите. Това упражнение с нисък стрес предотвратява отслабването. костна тъкан, като по този начин намалява риска от остеопороза, фрактури и нараняване. Тъй като костите са основата на тялото, по-силни и повече здравите кости означават добра стойка, издръжливост и баланс. Ходенето също е в състояние да предотврати артрит и да облекчи съпътстващи болки.

8. Укрепва мускулите

С възрастта човек губи не само в костите, но и в мускулите тегло. И тук също ходенето може да ви помогне, защото укрепва и тонизира мускулите, а също така пречи на загубата на мускулна маса. Редовните разходки могат да укрепят мускулите на краката и гърба.

9. Подобрява храносмилането

„Подобрява

Лошото храносмилане може да доведе до дискомфорт черва, подуване на корема, запек, диария и дори колоректален рак черво. Затова е много важно да се поддържа храносмилането системата е наред. За да направите това, трябва не само да се развивате здравословно гастрономически навици, пийте повече вода, но и ходете редовно. Ходенето след хранене е прекрасно. Тя ще ти помогне губят тегло и също допринасят за храносмилането на храната.

10. Засилва имунитета

Имунната система на организма трябва винаги да е здрава функция за борба с инфекции, болести и смърт. Ходенето е чудесен начин да укрепите имунната си система. Ако ще ходиш поне 30 минути на ден, това може да помогне за повишаване на имунитета ви клетки, като например В клетки, Т клетки и естествени убийци. Това стимулира по-бързото производство на бели кръвни клетки. Телец, който позволява на тялото да се възстанови по-бързо.

11. Предотвратява деменцията

„Предотвратява

Деменцията или деменцията е неврологично състояние, т.е. характеризира се с постепенна загуба на памет и когнитивни функции. С течение на времето може да се направи невъзможно домакинското дело. и направят напълно зависими от другите. Ежедневни разходки средният темп може да помогне за предотвратяване на деменция, подобряване на паметта и направи един по-възрастен човек по-уверен.

12. Увеличава белодробния капацитет

Ходенето също може да увеличи капацитета на белите дробове. На разходка ви вдишвайте повече кислород в сравнение с покой. Този повишеният метаболизъм на кислорода и въглеродния диоксид може да повлияе капацитет на белите дробове, което също допринася за издръжливостта и способността да изпълнява физически упражнения. Най-хубавото от всичко това сте вие Не е нужно дори да бягате за това. Просто отидете средно темп от 60 минути (периодично, разбира се!).

13. Забавя стареенето

Забавя процеса на стареене в организма

Проучване на 17 000 завършили Харвард установили, че студенти, които вървели поне 30 минути ден, живели по-дълго от тези, които водят заседнал начин на живот. ходене понякога се свързва с активиране на ензима теломераза, който отговорен за поддържането на целостта на ДНК и е важен фактор в процеса на стареене, но ходенето във всеки случай е полезно засягат всички проблеми, свързани с промените, свързани с възрастта тялото.

14. Подпомага производството на витамин D

Ходенето сутрин е чудесна възможност за тялото. развиват витамин D. Той е много важен за силните кости, предотвратява рак, множествена склероза и диабет тип 1. И какво най-добрият начин да ги презаредите е да излезете и да ходите 10-15 минути под сутрешното слънце, без да се притеснявате, че тялото ще бъде нанесено вреда.

Повече за какво е витамин Ди вземете го в достатъчно количество.

15. Облекчава стреса

„Облекчава

Ходенето може да помогне за намаляване на стреса чрез подобряване кръвообращение, което от своя страна ще осигури на клетките кислород и хранителни вещества. Освен това стимулира нервните рецептори. система и намалява производството на хормони на стреса. санитарят дишането по време на ходене също ще ви помогне да се справите вълнението.

16. Наздраве

В няколко научни изследвания учените са се изказали в полза на мисли, че физическата активност може да помогне за предотвратяване депресия. Ходенето силно се препоръчва от лекари и психиатри. като начин да се развеселим. Така че, ако чувствате депресиран или тъжен, разходете се, дишайте чист въздух, Разберете колко е полезно и ще се почувствате по-добре.

17. Подобрява паметта

„Подобрява

Японски учени откриха, че разходките имат благоприятен ефект върху статус на паметта на пациенти в напреднала възраст. Упражнението помага увеличаване на размера на хипокампуса, като същевременно заседнал начин на живот намалява го, което води до загуба на памет. Опитайте се да ходите всеки ден, това значително ще подобри паметта ви.

18. Увеличава производителността

Редовните разходки също могат да ви направят по-активни и енергични. Това от своя страна може да увеличи вашата производителността. Ходенето е добро за всичко, било то училище, работа, памет, гъвкавост или реакция на различни стимули – всичко това ще се промени към по-добро.

19. Дава творчески тласък

„Увеличава

Ходенето може да ви помогне с творчески застой. Те са успокойте нервите и отпуснете мозъка. Когато ходиш, не си доминират сроковете и необходимостта да се удовлетворят очакванията на някого. Така е помага да започнете да мислите стратегически и да поставите всичко в ред. Така че, ако сте заседнали с някакъв проблем, разходете се!

20. Помага за създаване на нови приятели

Ходенето може да ви помогне да намерите нови приятели и евентуално нови приятели, които ще ви вдъхновят да ходите всеки ден, защото ще искате да ги срещнете отново. Вие сте Можете също да отидете на социални събития. До края на деня вие Ще бъдете заредени с положителна енергия и мир.

От този списък става ясно защо ходенето е полезно, може укрепвайте здравето си по много начини, но какви препарати Трябва да направите, за да започнете ежедневни разходки? нека разберете какво може да ви е полезно.

Какво трябва да започнете да ходите?

„Какво

За да започнете да ходите, имате нужда от няколко основни неща. тук списък:

 • Пешеходни обувки
 • Удобни дрехи
 • Бутилка с вода и енергиен бар за дълготрайна употреба ходене
 • Ако решите да отидете до офиса пеша, сложете си офис дрехи и чифт удобни обувки, в които можете да се преоблечете работа.
 • пърхутка
 • Мотивация – абсолютно необходима поне в първите 5 дни.

По-долу ще научите как да останете мотивирани за ежедневно ходене. разходки на високо ниво

Как да запазим мотивацията за ходене?

„Мотивация

 • Помолете приятел да се присъедини към вашия нов урок.
 • Разходете кучето сутрин или вечер.
 • Разходете се заедно със семейството или приятелите си вечер или след вечеря.
 • Разходка до най-близкия магазин или кафене.
 • Помислете колко пари можете да спестите, ако имате да ходи.
 • Използвайте планиращия, за да определите най-добрия маршрут за разходки, измервайте сърдечното налягане, изгорените калории, използвайте крачкомер и т.н.
 • Изследвайте различни маршрути всеки ден.
 • Присъединете се към група хора, участващи в ходенето.
 • Отидете на туризъм.
 • Отидете на социални събития.

Полезни съвети

Ако сте нови за ходенето, преодолейте веднага дълги разстояния ще е трудно. Следователно, разчупете разходката на етапи. Започнете в 10 минути всеки ден. Постепенно увеличете продължителността им до 30 минути След това можете да ходите 30 минути следобед и 30 минути вечер. Трябва също така постепенно да увеличавате скоростта на ходене. когато удобно, опитайте се да ходите поне 10 000 стъпки на ден. ако нужда, направете почивки в процеса. И разбира се не забравяйте пийте вода. Тук ще разберете колко вода трябва да пиете всеки. ден за поддържане на здравето.

Сега, когато ви улеснихме, като разкажете кои ползите от ходенето всеки ден и всички ползи за здравето всичко, от което се нуждаете, е да отидете на разходка, да се подкрепите мотивация: облечете удобни обувки и излезте навън, така е ще бъде много по-полезно от това да седите вкъщи и да гледате телевизия. Успех!

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment