Топ 9 тайни за бързо повишаване естествени нива на тестостерон при мъжете

Повишаване нивата на тестостерон – ключ за ускоряване на мускулния растеж маса, увеличаване на мощност и енергия, буквално запълване на всяка клетка от тялото ви.

Ако се обърне внимание на въпроса за балансирането на хормоните, тогава на първо място трябва да обърнете внимание на правилния естествен хранителни вещества.

Тестостерон

Натурални хранителни добавки производство на тестостерон в тялото набира все повече и повече популярност. Те не само изпълняват функции, подобни на прохормони и стероиди, но в същото време, много по-безопасни тях.

съдържание

 • Нисък тестостерон – тих убиец
 • Защо нивото на тестостерон спада?
 • K акво правят естествените добавки, които увеличават производството тестостерон?
 • Най-добрите натурални добавки за увеличаване на производството тестостерон
  • D-аспарагинова киселина (D-аспарагинова киселина или DAA)
  • Витамин D3
  • Екстракт от стриди и цинк
  • магнезиев
 • 9 начина за бързо и безопасно повишаване на нивото на тестостерон
  • 1. Силова тренировка
  • 2. Намалете приема на захар
  • 3. Яжте повече здравословни мазнини
  • 4. Спите 7-8 часа
  • 5. Натурални тестостеронови усилватели
  • 6. Отслабнете
  • 7. Ловът
  • 8. Ограничете бирата
  • 9. Обградете се със секси жени
 • Тестостерон бустер комплекс

Нисък тестостерон – тих убиец

При мъже над 30 години започва естествената секреция на хормона намаляват и след това на стомаха се появява мазнина, мускулите заминават и здравето се влошава.

Ниските хормони са опасни:

 • Метаболитни нарушения – диабет, затлъстяване и болести сърце;
 • Когнитивен спад – увреждане на паметта, умерено когнитивно увреждане и риск от развитие на такова нарушения като болестта на Алцхаймер;
 • Повишен риск от затлъстяване и загуба на мускулна маса;
 • Значително по-висок риск от ранна смърт.

Защо нивото на тестостерон спада?

хормонален

До 45-годишна възраст около 40% от мъжете страдат от възрастта хипогонадизъм, така наречената мъжка менопауза. И е свързан предимно нисък тестостерон.

Производството на този хормон е строго контролирано от две места. мозък – хипоталамус и хипофиза.

Когато нивото му в тялото е по-ниско от необходимото, хипоталамусът изпраща сигнал до хипофизата, че трябва да се увеличи производството на лутеинизиращ хормон (LH, лутропин).

За това хипофизната жлеза използва своя собствена Гонадотропин-освобождаващ хормон. Почти се случва химически удар в мозъка.

Хипофизната жлеза реагира с голямо количество произведен LH и изпраща го до тестисите. Повече LH = повече тестостерон.

Системата за взаимодействие на тези три части на тялото е много чувствителни. И ако всичките му компоненти работят в унисон, хормоналният фон е в отлично състояние.

С възрастта мозъкът започва да произвежда тестостерон не толкова ефективно

Ако в някоя от връзките на веригата на хипоталамуса – хипофизата – тестисите не успяват, след това нивата на хормоните спадат под оптимално.

Ниските нива на мъжкия хормон могат да бъдат свързани с липса на сигнали, изпратени от хипоталамуса, проблеми с освобождаването на LH, или директно с недостатъчна активност на тестисите.

Но още по-лошо …

С възрастта, в допълнение към риска от намаляване на производството на тестостерон, дори тогава често става количеството, което все пак влиза в кръвта жертва на протеин, наречен свързващ полов хормон глобулин (SHBG).

Този протеин пътува през кръвния поток в търсене на излишък безплатен тестостерон, който да го свърже – той изключва хормона от метаболизма.

Но постепенно SHBG става все по-активен. И то просто катастрофа.

Като цяло, ниският тестостерон не е добър за здраве, представяне, външен вид и качество на живот.

Какво правят естествените добавки, които увеличават производството тестостерон?

Натуралните добавки се правят за тези, които искат промяна: да бъдат по-енергични, имат по-стройна физика, висока самочувствие и гледане в леглото с топ порно звезди.

Натурални препарати за тези, които не искат да позволяват хормони за да решите съдбата си. Те нямат странични ефекти, характерни за стероиди. Напротив, те повишават естествено нивото на хормона начин.

Има много клинични изследвания и тестове, показва, че бустерите могат да повишат нивата на тестостерон … просто поради хранителните вещества, които съдържат.

Въз основа на изцяло натурални съставки, те не са увеличете директно нивото му, както правят синтетичните стероиди.

Вместо това те дават допълнителен тласък на хипоталамуса, т.е. хипофизната жлеза и тестисите развиват собствени хормони. Този методът е по-ефективен и по-безопасен. Няма странични ефекти и рискове. Твърди плюсове.

Тестостероновите усилватели работят в три различни посоки:

 • Директно стимулирайте тестисите да произвеждат повече хормон;
 • Намалете активността на SHBG;
 • Помага за увеличаване на производството на LH.

Най-добрите натурални добавки за увеличаване на производството тестостерона

Има една стара поговорка: „Всичко, от което се нуждаете, можете да получите по природа “.

И това е истината.

Най-добрите хранителни вещества, които задействат производството на тестостерон може да се намери в природата – витамини и минерали, които не са непременно съдържащи се в храната, но които могат да бъдат изолирани и използвани във формата натурални добавки за подобряване на здравето и подобряване нейното изпълнение.

И така, ето списък с най-добрите натурални добавки за тестостерон:

D-аспарагинова киселина (D-аспарагинова киселина или DAA)

добавки

DAA е едно от най-ефективните хранителни вещества по отношение на придобиване на смела мускулеста риза в парченца.

Това е аминокиселина, която помага както за увеличаване на силата, така и за размера. мускул и увеличава производството на тестостерон и хормон на растежа. D-аспарагинова киселина – хранително вещество за стимулиране анаболни хормони.

Добавката DAA показва увеличение на тестостерона с 60% след 90 дни. Благодарение на тях съдържанието на лутропин и брой семенни клетки.

Така по време на любовните удоволствия не само нивото се увеличава тестостерон, но също така и количеството сперма по време на оргазъм – сто процента начин да впечатлите партньор.

Витамин D3

Витамин D3

Известен още като „витамин от слънцето“, D3 навлиза в тялото. най-вече от слънчевата светлина. Но на тези, които не живеят при слънчев климат, само този източник няма да е достатъчен.

Този витамин може да се получи и от храна, но се синтезира от тя е слаба и ще трябва да изядете един тон мазна риба, за да вземете необходимото количество за хормоните.

Почти всеки диетолог препоръчва използването хранителни добавки с D3. Не само защото помага за намаляване рискът от сърдечни заболявания и метаболизъм допринася за растежа мускулна и намалява болката след тренировка, но и защото значително повишава нивата на хормоните.

Екстракт от стриди и цинк

Стриди

Може би сред продуктите, които повишават либидото, най-рекламираните стриди. Те са толкова ефективни по този въпрос, че са издръжливи корени се в сексуалния фолклор.

Но каква е тяхната тайна? Те са 78% цинк; защо.

Проучванията показват, че добавките с цинк увеличават физическото сила, производителност и нива на половия хормон като професионални спортисти и обикновени хора.

Проблемът е, че стридите далеч не са най-достъпната храна. Ксъщо не всеки харесва процеса на храненето им.

Екстрактът от стриди е чудесен начин да извлечете пълната полза от тях миди без вкус и без караница. Страхотна алтернатива за тези който също не харесва този солен вкус на морски дарове вегетарианците са хранителни добавки с цинк.

магнезиев

Магнезият

Този важен минерал често се използва за възстановяване и релаксация. Дългосрочната му употреба подобрява настроението и мотивация, регулира нивата на инсулин в кръвта и помага на мускулите възстановете се след силова тренировка.

Повечето хора не получават достатъчно магнезий от вашата диета

Дори 4-седмичен курс на приемане на натурални хранителни добавки с магнезият значително повишава нивото на тестостерон в организма. Той е регулира всички стероидни хормони и им дава необходимия стимул, за за да възстановят тяхното ниво.

9 начина за бързо и безопасно ниво тестостерона

Почти от самото начало на културизма тестостерон известен като най-важният фактор, особено при привеждане на тялото във форма мечтае.

Всъщност именно поради тази причина стероидите съществуват. Те обаче са известни с неприятните си странични ефекти което увреждане на черния дроб и гинекомастия (уголемяване на млечните жлези при мъжете).

Добрата новина е, че има естествени начини повишавайте нивата на тестостерон лесно и безопасно.

И така, какво трябва да се направи, за да се постигне това? Ами ние знаем отговорът на този въпрос.

1. Силова тренировка

Силова тренировка

С голяма степен на вероятност много от нашите читатели вече са ангажирани с тежести във фитнеса. Въпреки това си струва да проверите обема на товара си В такъв случай вземете курс по силова тренировка.

Защо се прави това? Защото проучванията показват това тренировките за издръжливост намаляват производството на тестостерон.

Но не се разстройвайте, тъй като също е доказано, че властта тренировки с тежести допринасят за увеличаване на производството в тялото на хормон на растежа и тестостерон. Не е лошо, нали?

Силовите тренировки повишават нивата на тестостерон, докато тренировките за издръжливост го намаляват. Така че си струва да се намали брой повторения в комплекта и хвърляне на тежести върху щангата.

Вижте също: какво е след тренировка за мускулен растеж и отслабване.

2. Намалете приема на захар

„Намалете

Нека се обърнем за секунда към героите и злодеите. Ако беше Батман тестостерон, тогава монозахаридите (проста захар) биха били Жокерът.

Какво представляват обикновените захари? Отговор: това са захари, които са в изобилие съдържащи се в сладка сода, сладкиши, торти и други, които не са супер здравословни, но вкусни храни.

Те съдържат много „празни“ калории, с които са радостно изпълнете диетата, без да допринасяте никаква хранителна стойност (например витамини и минерали). Обикновено прости захари значително увеличават вероятността от надвишаване на дневната сума калории и увеличени запаси от мазнини в организма.

Но това не е най-лошото: проучванията показват, че консумацията големи количества захар директно причиняват намаляване на емисиите мъжки хормон.

Ако искате да увеличите нивата на тестостерон и да го задържите там, необходимост от намаляване на приема на захар. Стойте далеч от сода сладкиши и други сладки храни.

3. Яжте повече здравословни мазнини

Здравословни мазнини

В миналото мазнините са имали много лоша репутация в обществото, но с с времето хората стават по-мъдри и сега отношението към мазнините е напълно друго.

Просто казано, мононенаситените и наситени мазнини вече са доказани неговата ефективност за увеличаване на производството на тестостерон в тялото.

Следователно, вместо да избягвате мазнините, трябва да включите в своето диета от няколко ядки, зехтин, авокадо и кокос маслото.

Но нека забравим за здравия разум – ежедневното хранене пържено пиле и пържени картофи няма да донесе никаква полза. Трябва да изберете добри мазнини, а не евтини и вредни.

Мазнините (мононенаситени и наситени) повишават нивата тестостерон.

4. Спите 7-8 часа

„Спи

Това е много важен аспект, в епохата, в която повечето хора имат работа. на първо място (всички са в търсене на пари), на първо на опашката се намалява времето за сън. Някои дори се хвалят с това спите малко или практически не спите през нощта.

Ако обаче целта е да повишите нивото на тестостерона си, тогава просто е необходимо да си лягате рано и да спите по-дълго.

Защо не може без него? Проучванията показват, че 7-8 часа сън е оптималното количество за естествен растеж нива на тестостерон. Същото изследване, записано при мъжете който спеше по-малко от 5 часа, нивото му е понижено. Каква мисъл гледайте телевизионни предавания до сутринта не изглежда така добър?

Поне 7-8 часа сън осигуряват повишаване на нивото тестостерон.

5. Натурални тестостеронови усилватели

Тестостеронови усилватели

Много от нас са склонни да изпомпват и оформят телата си. мечтае.

И страхотни помощници в това може да бъде естествената фармация добавки за повишаване нивата на тестостерон, които доставят тялото има много компоненти, които осигуряват подобрение хормонален фон.

Има толкова много подобни продукти и за съжаление тяхната съществена част не е нищо друго освен загуба на време и пари. За да не подреждате куп продукти в търсене на работа, разкажете за любимия ни – комплексът TestoFuel.

Защо е така: TestoFuel съдържа оптималната доза Витамин D3, D-аспарагинова киселина и екстракт от семена от сминдух сено – научно доказано, че всички тези компоненти допринасят увеличете естествено производството на тестостерон.

Тази добавка е 100% натурални съставки, които има не са открити странични ефекти. Разбира се в сравнение с при други продукти цената може да е много по-висока – но струва всяка платена рубла.

6. Отслабнете

„Отслабване“

Високият процент на телесните мазнини може да причини запушване. кръвоносни съдове, висок холестерол и други трикове метаболизъм, който може да наруши нормалния хормонален фон в тялото и намаляват производството на тестостерон.

В тази светлина заключението, че отслабването е чудесен начин повишаването на нивото на тестостерона ви подсказва.

За щастие, ако вземете първия съвет от това статии и тренирайте с големи тежести, тогава телесните мазнини ще буквално се стопява.

Проучванията показват, че интензивната силова тренировка е много ефективно изгарят калории и в същото време те допринасят изграждане и поддържане на висококачествена мускулна маса.

В допълнение към всичко по-горе, за тренировки с тежести излишък от кислород след тренировка е типичен, така че наречен кислороден дълг или ефект на EPOC последваща консумация на кислород). Накратко, тялото ще продължете да изгаряте калории дори след приключване на зареждането. И какво почистваме диетата и вървим към тестостерон!

7. Ловът

Ловът

И сега, пред вегетарианци, вегани, защитници на животните и други активисти ще бъдат бесни, нека поемем дълбоко въздух и успокой се за минута.

Не всеки лов е добър. Стрелба с застрашени видове, разбира се мерзен бизнес и заслужава едновременно осъждане, някои видове търговските животни се размножават като луди и това вече е необходимо контрол на тяхното население.

Те ядат почти всичко, което видят; елени например ядат птичи яйца и други малки животни. Така че преди да плачете над Бамби, не забравяй, че и той не е безгрешен.

Но обратно към дискусията за повишаване нивата на тестостерон. През 2013г година беше проведено интересно проучване сред коренното население Боливия, живееща в горите на Амазонка. Беше разкрито, че всеки път след успешен лов те имат рязко увеличение на нивото тестостерон и кортизол.

Но това не означава, че трябва изобщо да вземете пистолет и да отидете да стреляте през птици. Има определени закони управляващи лова и те трябва да се спазват.

8. Ограничете бирата

„Не

Препоръчва се ограничаване на употребата на алкохолни напитки, защото те влияят негативно върху центровете на мозъка, отговорен за процесите на образуване на мъжкия хормон, в В резултат на това в тялото започва обратният процес – превръщане на тестостерон в естроген.

Бирата съдържа голямо количество растителен естроген. По този начин бирата е още по-голям враг на мъжкия хормон, отколкото силната пие.

9. Обградете се със секси жени

„Обградете

Тук, разбира се, нещо зависи от наследствеността. Защото ако природата не беше много щедра, задачата може да не е просто. Разбира се, за късметлиите с ДНК на принца това е изобщо не е въпрос, но колко от тях има в живота?

И така, говорим за необходимостта да се обграждате със сексуално от жени. Защо е така? Е, освен че има красиво женско тяло приятен за окото, съзерцанието му едновременно и увеличава производството тестостерон.

Това ни казват учените. Да, кой не би искал да бъде в ролята на техния експериментален предмет за подобни изследвания?

Но дори и ако вашата жена или страст са невероятно секси, успокояването не е добра идея. Не е широко известен. истинските, но верните любовни връзки могат да понижат нивото тестостерон с 21%!

Затова опитайте в ролята на алфа мъжкар и оставете романтиката болна бета.

Тестостерон бустер комплекс

Комплекс

Както бе споменато по-рано, програмата за силова тренировка е способна задейства повишаване на нивата на тестостерон.

За начинаещи: по-долу е опция за тренировка за бързи задействане на растежа на тестостерон. И тези, които дойдоха на силова тренировка с тежести предимно за конкретна цел, с този комплекс с най-вероятно да постигнете забележими резултати.

Състои се от сложни асансьори – широко е известно какво точно тези упражнения карат тялото да се секретира повече тестостерона. Сложни асансьори с големи тежести буквално помпат ги вашето тяло! Забравете за обичайния 6-дневен сплит като за около кошмар.

Не забравяйте да си осигурите достатъчно почивка между комплектите. Защото ако правите упражненията не с пълна сила, тренирайте тестостеронът няма да дойде в оптимално състояние.

Ето и самия комплекс:

 • Бенч преса – 3 кръга от 5-6 повторения;
 • Push rod – 3-6 обиколки от 5 повторения;
 • Клек – 3 кръга от 5-6 повторения;
 • Армейска преса – 3 кръга от 5-6 повторения;
 • Deadlift – 3 обиколки от 5-6 повторения.

източници:

 • https://spotmebro.com/supplements/boost-testosterone-with-natural-supplements-in-depth-review/;
 • https://spotmebro.com/lifestyle/top-8-natural-testosterone-boost-secrets/.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply