Тренировъчна тренировка за мускули

За да изпомпвате трапеца, трябва да разберете анатомичното характеристики на този мускул.

Тя има малък обхват на движение и е в състояние да задържи огромни тежести. на ест, трапецовидният мускул е много добър заредени в статиката.

И в този случай как да изпомпваме трапеца? Работете с големи тежести, опъващи статично мускула. По-нататък по-подробно за тренировка на трапецовидни мускули.

 • Как да изпомпваме трапец
  • Тренировъчна техника за трениране на мускули
 • Упражнение на трапец
  • Супер трапецовидна комбинация от упражнения мускули
  • Режим на захранване
  • Тренировки и релакс
  • Поддържане на форма

Как да изпомпваме трапец

Мускулният растеж и развитие е доста сложен физиологичен процес. С цел качествено развитие на определена мускулна група необходимо е да се вземат предвид много нюанси, например: методи на обучение, необходими упражнения и тяхното качествено изпълнение, диета и неговото качество, сън, работа, почивка, както и в бъдеще поддържат и поддържат придобитата форма и тонус на мускулите.

„Трапец

В тази статия искам да опиша как правилно да помпате трапецовиден мускул, изследвайки подробно всяко от горните нюанси. Тъй като грешен подход за трениране на този конкретен мускул може да носи много негативни последици (от липса на развитие до наранявания на ключицата и навяхване или разкъсване ставна чанта през рамо). Но ако правите всичко правилно и се съобразявайте специфични изисквания след това добре развити трапецовидни мускули ще предпази шийните прешлени и ключицата от нараняване и увреждане също поддържат нормалното функциониране на всички мускули на рамото колан.

Така че нека започнем с основното как да изпомпваме трапеца.

Добре изпомпан трапец

Тренировъчна техника за трениране на мускули

Основното при избора на методи за обучение е: счетоводство физиологичните възможности на вашето тяло и структурни особености тяло. За това има огромен брой методи за обучение мускул, но бих искал да подчертая четири основни:

 1. Метод на активно напрежение. Той предвижда изследването този мускул до състояние на абсолютна умора, тоест упражнения трябва да се направи, докато вече не можете да използвате дадени мускули по време на работа. В този случай трябва да изпълните 2 упражнява.
 1. Интервален метод Осигурява активно възстановяване на мускулите. Тоест по време на упражнението, което трябва да направите възможно най-големите почивки между множествата. Даване на трапец мускулът нормално почива и спокойно продължава изтеглянето. В същото време трябва да изпълнявате две или три упражнения и във всяко от тях да правите четири или пет подхода.
 2. Също така доста ефективен по отношение на здравината на сградата и издръжливостта е метод за наддаване на тегло. Тоест, всеки Следващият подход поемате по-голяма тежест от предишния. И така нататък максимум. По този начин трябва да изпълните 2 упражнения.
 3. Друг доста ефективен е методът на инжектиране. Тоима максимален брой повторения, не максимален тегло. Средно е от 12 до 18 пъти.

Искам да подчертая тази тежест, брой повторения и метод Тренировъчната тренировка на мускулите трябва да бъде избрана за всички индивидуално. Експертите препоръчват за хора, които искат увеличаване на силата и издръжливостта, използвайки първия и третия метод, и за релефа, формата и естетиката на вида – втори и четвърти.

Трябва да обърнете внимание на факта, че независимо от вашия избор Трябва ясно да се придържате към няколко изисквания. Това изпълнение не е така по-малко от две и не повече от три упражнения на трапец по време на трениране и използване на такава тежест, при която мускулът работи колкото е възможно повече. В противен случай мускулът просто няма се развиват нормално поради неподходящо натоварване. Рамене с гири за трениране на трапец

Упражнение на трапец

Следващият важен аспект са самите упражнения. да се изпълни. Тук всичко е доста просто. Изборът също изпълнява се индивидуално, но има няколко основни упражнения, обикновено препоръчвани за трениране на трапеца мускулите.

 1. Постоянно дръпване на дъмбели. В същото време трябва да се държат гири успоредни един на друг и увеличете максимално раменете. Дръжте гърба си извита в лумбалната част.
 2. Дъмбел седнал дръпнете. Изпълнява се на наклонена пейка за пейка, който трябва да бъде настроен под ъгъл 75 градуса. Не пропускайте да опитате дръжте раменете си за три до пет секунди.
 3. Кръгови обороти с рамене. Дъмбелите трябва да се държат на същото ниво. и успоредни един на друг. Извършва се за изпълнение назад, т.е. страна на гърба. Препоръчва се постоянни упражнения с лек наклон на гърба отпред и се опитайте да донесете рамене възможно най-близо.
 4. Издърпване на пръта с класическа хватка пред вас. Влезте вътре изправено положение, гърбът е огънат без накланяне, държейки мряна отпред от себе си.
 5. Дръпнете пръчка зад себе си. Тук трапецът се активира не така активно обаче трапецовидното упражнение е много добро с това упражнение се работи. Дръжте раменете си възможно най-ниски, докато държите мряната. длани към гърба и ги дръжте в това положение за няколко секунди.
 6. Сцепление на пръта с различен захват. В това упражнение всеки подход, трябва да промените хватката на шията, тоест например по време на първият подход с лявата ръка трябва да фиксирате класическия захват a дясно назад и обратно през втората.
 7. Информационни рамена на неравномерните ленти. Трябва да се отбележи, че по време на това упражнение изисква колкото се може повече гладкост движения, тоест първо оправяте правите си ръце в подкрепа на успоредни пръти, опитайте се да огънете гърба си в лумбалната и гръдната област и след това бавно повдигнете раменете нагоре (спускайте тялото надолу) и без да се връщате в нормално положение (така че раменете бяха наравно с ключицата). Също така е важно момента на свързване на раменете, те трябва да бъдат намалени зад врата, а не само да се повдигат до шията.
 8. Издърпване на раменете. Изпълнява се точно като класически издърпвания, освен когато не е необходимо да се огъвате ръце в лактите и стигат брадичка до напречната греда, но просто при повдигане на раменете нагоре, като ги фиксирате в това положение за две до пет секунди

Искам също да отбележа, че трапецовидните мускулни упражнения се нуждаят изпълнете по-близо до края на тренировката след останалата част от групата мускулите вече са отработени.

Супер трапецовидна комбинация от упражнения мускули

Режим на захранване

Важна роля за формирането на мускулния корсет играе храненето. Така е трябва да бъде рационален и балансиран. Трябва да консумирате предимно здравословни храни, които са оптимални за телесно количество протеини, мазнини и въглехидрати. Нуждаете се от ден яжте не по-малко калории, отколкото изгаряте. То е задължително протеинов резерв, тъй като е изключително необходим за мускулния растеж следователно, тя трябва да бъде в достатъчно количество. Тоест през деня диетата трябва да включва най-малко две и за предпочитане три високи съдържание на протеини (месо, риба, млечна храна).

По време на активното обучение трябва да се храните от четири до шест веднъж на ден на големи порции, тоест не преяждайте, но не останете гладни. И предпоставка тук е хранене след тренировка. В крайна сметка, ако след физическо натоварване не сте Ако ядете, тогава определена храна дисбаланс, при който се появява изразена липса на ензими, в резултат на което нормалния растеж и развитие на мускулите няма е възможно. И не забравяйте за витамини, сезонни плодове, зеленчуци и т д. В крайна сметка, за тялото те винаги са необходими.

Препоръчва се за по-добър ефект, бързо възстановяване и мускулен растеж, за да създадете своя собствена диета, в която трябва да включва протеинова диета. Тоест, храненето трябва да е за вие за период на активно обучение в системен процес.

Тренировки и релакс

За да постигнете желания резултат, трябва да разпределите своя време, така че през седмицата се проведе обучение в в същото време тялото свиква с големите физически зарежда и започва да ги възприема нормално само ако когато те са систематични. Най-оптимално за мускулната активност се счита за интервал от дванадесет до осем часове на деня. Освен това самото обучение трябва да продължи от 30 минути до 1 часове и минути.

Основната форма на релакс е сънят. Исках да се обърна към него внимание. Без нормален режим на сън не можете да дадете на тялото оптимално натоварване. Сънят трябва да продължи от шест до осем часа. През този период напълно се възстановявате след работен ден. И тук също е необходимо да се поддържа тенденция към системност, тоест самият режим на заспиване също трябва да бъде разработен. За да не стане почувствате известен дисонанс, трябва да свикнете че трябва да си лягате едновременно почти всеки ден. Също така, за да се избегнат наранявания и преумора, съветвам започнете всяка сутрин с малко упражнения и загряване (5 – 10 мин.).

Поддържане на форма

След като постигнете това, което искате, трябва сериозно са свързани с опазването му. Говорейки конкретно за трапеца мускула, който ще трябва да поддържате форма всяка седмица направете 1 – 2 упражнения. До момента, в който се почувствате умора.

В заключение бих искал да кажа, че в неговата структура трапецовидният мускул е доста сложен, а развитието му е доста трудно, но с правилния подход и желание, следвайки препоръките посочени в тази статия, ще видите резултата след втората седмици на обучение.

Подготвихме и статия за вас и как правилно люлейте корема, за да получите кубчета.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply