Тренировка на гръбни мускули

Има много различни видове тренировки на мускулите на гърба. упражнения, които от своя страна са разделени на основни и изолирани.

Ако наскоро сте започнали културизъм (по-малко години), тогава основните упражнения са най-подходящи за вас, защото именно те ще ви позволят да натрупате добри мускули massuspiny. Изолираните упражнения имат смисъл да се използват само когато вече сте опитен спортист със солидна мускулатура маса и трябва да тренирате точно изоставащите мускули. Но не въпреки това, дори опитни спортисти не се препоръчват използвайте повече от две изолирани упражнения за един мускул група.

Задните мускули са част от един от най-големите мускули групи, което обаче не е изненадващо, тъй като обхващат цялото гърба на делото.

 • Кои упражнения да използвате?
 • Опции за захващане за тренировка на гърба
  • Правилната техника
  • застраховка
  • Колко често да тренирате гърба си?
  • Повторения и подходи
  • Упражнения за мускулите на гърба в края на тренировка: финал

Кои упражнения да използвате?

Едно от най-ефективните упражнения за гърба е Това са изтегляния на хоризонталната лента. Основно упражнение, което кара голям брой мускули на гърба да работят (най-широко, големи кръгли мускули, трапец). Можете също да промените ръкохватките (тесни, обратен, широк), като по този начин разнообразява упражнението.

Друго страхотно упражнение за тренировка latissimus dorsi мускули – дръпване на прът в наклон. Увеличава масата “крила” и ги прави по-широки. Можете да експериментирате и да променяте щанга на гира.

Перфектен за трениране на трапецовидните мускули Упражнение: свива рамене или дъмбели.

Едно от най-мощните и трудни упражнения е класическото тяга. Тя включва не само мускулите на гърба, но и много други мускули. Страхотно за мускулна печалба.

Това са основните основни упражнения, които са способни на отлични развиват мускулите на гърба. Що се отнася до изолирани упражнения, тогава с можете да ги намерите в раздела „Упражнения за бодибилдинг за гръб. ”

Опции за захващане за тренировка на гърба

Когато тренирате гърба, можете да го използвате като обикновен захват (длани) върху себе си), и обратното (длани далеч от вас). Можете също така да захванете промяна в ширината: тясна, ширина на раменете и широка. обикновено, Най-добрият вариант е нормален захват на ширина на раменете.

Правилната техника

Когато тренирате гърба си, една от важните точки е спазването на правилната техника. Трябва да опитате колкото е възможно повече изключете ръчните бицепси от работа (за това можете да използвате специални каишки) и дръжте гърба си изправен. Не режете амплитуда на движение, така че намалявате ефективността на упражненията. всички движенията ви трябва да бъдат контролирани и разтревожени.

застраховка

Когато извършвате вдигания и накланящи се пръти, можете използвайте атлетичен колан, който няма да ви помогне огънете долната част на гърба и дръжте гърба си изправен.

Колко често да тренирате гърба си?

Оптималният брой тренировки за гърба е веднъж седмично. Тъй като това е голяма мускулна група, тогава тя се възстановява трябва да има достатъчно време. Една седмица е достатъчна.

Повторения и подходи

Във всички основни упражнения направете 8-10 повторения, 2-3 работа подход и 2-3 загрявки. В изолирани правете 12-15 повторения и 2 работни подхода (възможно без подгряване).

Също така не забравяйте, че независимо какво и как тренирате, трябва да се храните правилно, за да натрупате мускулна маса и възстановете се добре след тренировка. Тогава вашите Резултатите ще са много по-високи.

Упражнения за мускулите на гърба в края на тренировка: финал

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment