Трицепси, бедра и коремни мазнини: защо има “проблемни области”

Много жени имат “проблемни зони” или места в тялото, където повече мазнини се съхраняват и трудно се отървете. в повечето жени, тези области обикновено са бедрата, задните части, някои женски трицепс (отзад на ръката) и отлагания в кръста. след диети за отслабване и тонизиране на тези проблемни зони, последното нещо, което искате да направите, е да върнете допълнителните мазнини. Ако не подкрепите правилната диета, ще спечелите излишни мазнини отново и най-вероятно в тези области. Ще обясним защо тези области съществуват и тогава ще напишем план за поддържането им зони годни и секси, като същевременно добавят мускули маса.

„Проблемни

Просто приемете, че някои области в тялото имат повече рецептори, които блокират обработката на мазнини от рецепторите, които я стимулират. При мъжете тези области са долната преса и кръста. При жените това са бедрата и корема. Ще обсъдим физиологичните фактори, контролиращи загубата на мазнини и след това си представете кардиопротокол за трудно изгарящи мазнини, както и здравословни добавки за загубата му.

 • Забавени триглицериди – мазнините в тялото, които искаме да губя
 • Транспортиране на мастни киселини за изгаряне!
 • Окисляване на мастни киселини – изгаряне на телесните мазнини
  • За да обобщим

Забавени триглицериди – мазнините в тялото, които искаме да губя

Фитнес-момиче

Въпреки че всички клетки съдържат мазнини, тя се съхранява главно в мускулите. (интрамускулни триглицериди) и мастна тъкан (телесни мазнини). мастната тъканта е основното място на мазнините в тялото и мазнините, които ние стремете се да нулирате. Мастната тъкан, разделена на индивидуални клетки, наречени адибоцити. Тези адибоцити държат натрупани капки триглицерид (1 молекула глицерол, свързана с 3 мазнини киселини), които служат като източник на енергия за тялото. Тези капки 95% съставен от адибоцити. За да се използва това съхранена потенциална енергия (60 00 – 100000 kcal) и загубата на мазнини трябва да мобилизира липолизата – разграждане на мазнините (разграждане триглицериди).

Липолизата разгражда триглицеридите до молекула глицерол и 3 отделни мастни киселини. Мастните киселини се секретират от адибоцитите, те се свързват с плазмен албумин (протеин в кръвта), за да се движат до активни тъкани, където могат да бъдат изгорени. За загуба на мазнини в тяло, мастните киселини трябва да се изгарят!

Транспортиране на мастни киселини за изгаряне!

Devushka-на-trenirovke

Кръвният поток е от съществено значение за транспортирането на мастни киселини от адибоцитите до активните тъкани, където те могат да бъдат изгорени. Така е особено важно по време на тренировка, когато необходимото количество енергията се повишава.

Ниският кръвен поток може да доведе до натрупване на мастни киселини в мастна тъкан, което намалява наличното количество за окисляване мастни киселини и увеличава шансовете, че мастните киселини отново ще се превърне в триглицериди. Установено е, че райони с огнеупорни мазнини (бедрата и задните части) имат лош приток на кръв. за следователно, за да се отървем от тези области, ние се нуждаем увеличаване на притока на кръв. И така, какъв е най-добрият начин за подобряване на притока на кръв? Упражнения! В допълнение към това, някои добавки могат също увеличете кръвния поток (повече за това по-долу). Увеличен приток на кръв допринася за загуба на тегло чрез транспортиране на мастни киселини до места, където могат да бъдат изгорени.

Окисляване на мастни киселини – изгаряне на телесните мазнини

Balerina

Когато мастните киселини навлизат в мускулната тъкан, те се движат в мускулни клетки. В мускулните клетки те могат отново да контактуват глицерол за образуване на триглицериди и отлагане в мускулите, или свържете се с интрамускулен протеин и се използва за създаване енергия в митохондриите. При митохондриите изпитват мастни киселини бета окисляване, което означава, че те се изгарят до образуване енергия.

Искаме мастните киселини да се изгарят в митохондриите. Увеличаването на енергийните нужди по време на тренировка е най-добрият начин получаване на резултати, но има и добавки, които могат ви предоставяме допълнителна поддръжка.

За да обобщим

 • Зони с трудно изгаряне на мазнини поради висока плътност Алфа 2 рецептори и лош кръвен поток
 • Липолизата трябва да се засили за изгаряне на мастни киселини
 • Приток на кръв към мастната тъкан и транспорт на мастни киселини от мастна тъкан, необходима за загуба на мазнини
 • Мастните киселини трябва да бъдат изгорени, за да възникнат загуби. телесни мазнини
 • Упражнението е най-добрият начин да увеличите притока на кръв към мазнините тъкан, транспортираща мастни киселини и тяхното окисляване

Тези знания ни позволяват да избираме добавки, които помагат. изгарят твърди мазнини. Следващият раздел ще говорим за кардиопротокол, който ще помогне за изгарянето на трудно изгарящи мазнини и след това ще освещава някои добавки за изгаряне на мазнини проблемни зони.

Интересна тема:

 1. Как да отслабнете ефективно и безопасно
 2. Как да отслабнете бързо: 3 лесни стъпки, доказани от науката
 3. Девет упражнения, за да се отървете от мастните гънки назад
 4. Кардиопротокол за трудно изгарящи се мазнини

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment