Трябва ли да пия витамини или достатъчно добър ядем?

Трябва ли да пия витамини, например, активните хора изискват повече от тялото си, което означава, че имате нужда от повече хранителни вещества вещества. Можете да получите почти всичко необходимо в храненето използвайки добре проектирана диета. но за останалото витамин комплексите могат да бъдат едно от най-важните допълнения.

Ако сте спортист, спортист или някой с активна работа, необходимо ли е? приемате витамини? Вероятно имате нужда от по-питателни вещества, отколкото някаква квартира. И не, не говоря само макронутриенти протеини, въглехидрати и мазнини. Можете да получите повечето, ако не всички ваши ежедневни нужди, с добра диета. Но в областта на микроелементите, в от което също се нуждаете, може да имате недостатък. Точно тук и мултивитамините ще помогнат.

„Трябва

  • Трябва ли да приемам витамини
  • Повече активност означава повече нужда от Mikrelementah
  • Получавате ли достатъчно от диетата си? микроелементи?
  • Диетата за отслабване може да намали консумацията. хранителни елементи
  • Намерете мултивитамини, които са подходящи за вас
  • Възможно ли е да пиете витамини постоянно?

Трябва ли да приемам витамини

Добрите мултивитамини обикновено съдържат широк диапазон микроелементи, включително витамини от група В, витамини С, A, D, E и K и минерали като калий, йод, калций, магнезий и желязо. Дори и да сте абсолютно щателно настроени готвене, все още може да се нуждаете от помощ посрещане на нуждите ви от микроелементи в тях категории.

Ето как мултивитамините могат да помогнат и как да ги увеличите максимално извлечете полза от тези, които вече приемате.

Повече активност означава повече нужда от Mikrelementah

Интензивното упражнение е добро за вас, но те също изисква повече от тялото ви. Когато сте активни, тялото ви микроелементи са необходими за поддържане на баланса на течността, поддържане на здравословен метаболизъм, както и за изграждане и възстановяване на мускулите. Потенето само по себе си може да изтощи вашето запаси от основни хранителни вещества, включително калций, калий, натрий, цинк и магнезий. Ниските нива на тези минерали могат да причинят спазми, умора, замаяност и ниско кръвно налягане налягане. Той също може да се отрази негативно доста бързо. върху атлетичните ви способности.

имате ли нужда от витамини

Хранителни вещества като витамини от група В, мед и желязо, помогнете на тялото да поддържа метаболизма си, необходими на тялото ви за поддържане на интензивни упражнения. И когато увеличите честотата или обема на упражненията, вие увеличете хранителните нужди на тялото си микроелементи.

Получавате ли достатъчно от диетата си? микроелементи?

Да се ​​надяваме, че ако сте активен човек, тогава ще плащате внимание на вашата диета. Ядете както голямо разнообразие, така и голям брой листни зеленина, много различни плодове и зеленчуци. Консумирате достатъчно протеин и само нужното количество въглехидрати и мазнини. Но ако не го направите (или може би не сте сигурни), има голяма вероятност да липсвате някои важни витамини или минерали.

Ако винаги ядете едни и същи храни (пиле и броколи, някой?), винаги получавате едни и същи хранителни вещества и може би да пропуснете другите. Мултивитамините може да са точно това какво е необходимо за поддържане на нормалното функциониране на тялото.

Това не означава, че можете да компенсирате лошото или ограничена диета, като просто приемате мултивитамини. Витамините не са храната! Основата на живота на всеки активен човек трябва да бъде добра план за балансирано хранене

Хранене за отслабване

Диетата за отслабване може да намали консумацията. хранителни елементи

Трябва ли да приемам витамини, докато спазвам диета за отслабване? Ако с цел намаляване на теглото или подготовка за състезания вие започнете да намалявате приема на храна, можете също да намалите прием на хранителни вещества. Липса на цинк, желязо и определени витамини могат да доведат до умора, проблеми с концентрация на вниманието и повишена чувствителност към заболявания.

Без значение защо ограничавате калориите, от вас зависи да се уверите, че диетата ви не напуска важни пропуски във вашата диета. Ако не ядете животински протеин, може да ви е необходим мултивитамин с RSD (препоръчително Дневна стойност) на витамин В-12, цинк и желязо.

Ако сте на диета без лактоза, потърсете мултивитамини с калций, фосфор, витамин D и калий.

Намерете мултивитамини, които са подходящи за вас

Какви витамини да пием през пролетта или като подготовка за състезанието по-точно може да се определи след анализи, които показват дефицит или може би излишък от определени витамини в организма. Ако обмисляте да приемате мултивитамини, трябва да помислите някои препоръки. Можете да говорите с приятели, които разбран в темата, от диетолози или фармацевт, за да получите препоръка. Можете просто да изберете мултивитамин от рафта и вижте как работи. Или можете да се обърнете към медицински специалист, който да ви помогне да определите кои от тях липсват ви витамини и минерали.

Мултивитамините днес се предлагат във всякакви форми и размери. Например пренаталният мултивитамин съдържа повече фолати отговарят на специфичните нужди на бременността. някои мултивитамини, създадени специално за жени, съдържат допълнително желязо и калций. За да получите максимума полза, намерете мултивитамини, отговарящи на вашите индивидуални нужди. Прочетете етикета, за да избегнете възможни алергени или ограничения.

витаминни комплекси

В повечето случаи е необходимо да приемате мултивитамини сами веднъж на ден. Опитайте да ги комбинирате с храни, съдържащи мазнини повишаване на смилаемостта

Възможно ли е да пиете витамини постоянно?

Ако приемате мултивитамини, разтворими във вода, тялото ви няма съхранява излишните хранителни вещества и може да ги отстрани с урината. Новъпреки това, непрекъснатото прекомерно потребление може водят до проблеми с нервите, камъните в бъбреците и др.

Вашето тяло съхранява мастноразтворими витамини, включително витамини А, К и Е. Излишните количества от тези витамини, включително желязо, натрий и калций могат да натрупат до токсични нива и да навредите на тялото си, особено на черния дроб.

Уверете се, че мултивитамините съдържат микроелементи върху ниво или близо до 100 процента RSD, можете да избегнете редки проблеми, причинени от прекомерна консумация и токсичност хранителни вещества.

Ако сте загрижени за възможна токсичност, консултирайте се с Вашия лекар. или медицински специалист, за да се уверите, че приемате толкова мултивитамини, колкото са ви необходими.

Ако сте активен човек, тялото ви ще ви благодари грижа за изискванията към микроелементите. просто не забравяйте да го направите безопасно.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment