Увеличава ли трибулус нивата на тестостерон в мъжете?

В тази статия ще разгледаме колко значително влияние упражнява трибулус на ниво тестостерон, нуждата от повече подробен отговор възникна след възникването на въпроса за действието, което растението има “котви” по тялото. Всъщност Увеличава ли нивата на тестостерон и помага ли за повишаване тегло?

Веднага трябва да кажа, че ако имаше сигурен, ефективен и обществен таблет, с който в тялото на мъжете нивата на тестостерон биха се увеличили, можете да сте абсолютно сигурни че почти всеки дом би имал такъв. Но всъщност не е така така. Повечето мъже не използват това лекарство всеки ден живот, защото трибулусът няма действието, което той приписван на. И следователно, не разчитайте на увеличение резултати в културизма.

Какво е трибулус?

Tribulus Terrestris, котви пълзене или боцкане лоза (lat.Tríbulus terréstris) – многогодишно тревисто растение, растещо в умерено и тропическо климат в Южна Европа, Южна Азия, Африка и Северна Австралия; вид от рода Котви от семейство Листопадни. Това растение е широко използва се в културизма като усилвател на тестостерона продава без рецепта. Тук няма какво да крием: популярен е в сред културисти, което означава, че е от интерес за момчетата които се стремят да увеличат мускулната маса.

трибулусът повишава ли нивата на тестостерон

Изследване на лекарства

Едно от проучванията е проведено от Адам Борнщайн, което помогна на две учените да събират данни за употреба в един преглед трибулус и неговите ефекти върху мускулната сила и растеж, както и върху ниво тестостерон. Рецензията никога не е публикувана. Условия, при които проучвания са проведени, по собствено признание, не са идеални (следователно няма публикации за резултатите) и извадката беше много малък (n = 16), но получените данни са все още заслужават внимание.

След експеримента, според резултатите от 16 седмици употреба от тази добавка, резултатите бяха същите като в групата, която дадено плацебо и въпреки това такъв период е достатъчен дълго, за да усетите очакваните промени. В този случай бяха използвани различни методи за анализ: дисперсионен анализ, ковариация и многовариантност.

Ако се потопите по-дълбоко в темата, можете да намерите много проучвания, доказващи, че ако искате да се изравните тестостерон в тялото, закупуването на Tribulus Terestis ще стане загуба на пари.

Всъщност на Examine.com, което е най-реномираното ръководство за добавки можете да намерите следното запис на ефекта на трибулуса върху нивата на тестостерон:

“Факт е, че трибулусът не работи. Има много изследвания, доказване, че тя няма необходимия ефект, също има серия от преки доказателства, че котвите не увеличават нивата тестостерон при атлетични мъже. С други думи, ако сте приемайте добавки на базата на това растение, за да станат по-силни и за да увеличите мускулната маса, тогава не очаквайте големи резултати.

Това не означава, че трибулусът е безполезен. Всъщност, растението потенциално може да има положителен ефект върху сърдечно-съдова система и здраве на тялото. Просто, трибулусът не повишава нивата на тестостерон.

Това е много важно. Трябва да разберете, че трибулусът е най-много вероятно остава на рафтовете на магазините и, както изглежда действа, защото може да бъде ефективен подобрител на либидото. Обикновено се използват билки, които имат подобен ефект лекарства, повишаващи тестостерона за своите клиенти усети кумулативния ефект. Тъжната реалност е че докато по-високи нива на тестостерон като обикновено води до повишаване на либидото, Tribulus повишава либидото, не влияещи на нивата на тестостерон. ”

По този начин, въпреки факта, че трибулусът е известен като растение, повишаващо тестостерона, всъщност не е прави мускулите по-силни и няма ефект върху възстановяването им. Той е може да помогне на либидото ви, но това не означава, че е някак си изображението ще бъде свързано с промяна в нивата на тестостерон.

данни

Не бива да купувате трибулус с надеждата, че ще работи така усилване на тестостерона и спомага за увеличаване на атлетичните показатели и натрупване на мускулна маса.

Най-големият проблем в индустрията за добавки е фактът че не знаете на кого или на какво да се доверите. Ето защо, ако вие приемате тези лекарства или обмисляте тази възможност, трябва да се използват специални интернет ресурси. нуждаещи се изберете източник, който не е свързан с доставчиците на добавки и която съдържа хиляди техните имена, дори и тези, които вие едва ли биха могли да си го представят. В този случай няма да е необходимо да се притеснявате дали си струва да харчите пари за определено лекарство и дали ще отговаря на вашите изисквания (често неточни).

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment