Високият индекс на телесната маса е по-опасен от е трябвало

Относно наднорменото тегло или с висок индекс на телесна маса (ИТМ) увеличава риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, известно е за дълго време. Британски учени доказаха, че рискът е много висок. Те са анализира резултатите от 16 изследвания от САЩ и Европа, в в които участват над 120 000 души. Публикувана получена списание за данни Lancet Public Health.

изследване

Индекс

Специалисти от отдела по епидемиология и обществено здраве University College London за около 10 години анализира данни от 120 813 мъже и жени над 35-годишна възраст (средно 51 години). До началото на изследването те не са претърпели инсулт, т.е. не са имали нито диабет тип II, нито сърдечни заболявания.

Резултатите, получени след края на работата, бяха тревожни. Кардиометаболичен риск при наднормено тегло (ИТМ: 30-35) беше два пъти по-висока от нормалната. С наднормено тегло I степен (ИТМ: 30-35) тя се увеличи петкратно и с II и III степен (ИТМ: 35-40 и повече от 40) – почти 15 пъти. Това важи еднакво за мъже и жени, възрастни хора и млади хора. Цветна зависимост кожата също не се наблюдава.

По-точен анализ на сърдечните ефекти показа това пациентите с голямо наднормено тегло (II и III степен) са 2,2 пъти по-високи рискът от развитие на съдови усложнения (KHK и апоплексия), в 12 пъти – съдови усложнения и диабет впоследствие, 19 пъти – само диабет и почти 30 пъти – диабет и сърдечно-съдови усложнения по-късно.

Според германски експерти, още по време на проучването това стана ясно е, че дори при затлъстяване I степен се увеличава значително риск от повишаване на глюкозата и коронарна болест сърце и инсулт.

„Различни

Как да контролираме телесното тегло

„Работата показа колко важно е да се бори излишни килограми и посочи необходимостта от ефективно програма за превенция за цялото население “, казва д-р Дитрих Garlichs, представител на германския съюз DANK, който се занимава с изследването на неизразимите заболявания. Според учените е необходимо Насърчете хората да се интересуват от спорт и здравословно хранене. всеки можете да научите как да готвите обикновени ястия, същата овесена каша, така че те помагат за отслабване и да не наддават на тегло.

„Резултатите от изследването подчертават медицинската нужда предписвайте предварително на пациенти с наднормено тегло и заболяване анализ на кръвната съда на кръвната съда и също дават внимание към превенцията на съдовите заболявания при хора с високо телесно тегло и диабет “, добавя професор, д.м. Науки Манфред Джеймс Мюлер от немското дружество Adipositas.

В повече от 70 страни по света според DANK от 1980 г. насам честотата на затлъстяването се е удвоила. Проучете това наскоро беше представен в списанието New England of Medicine, показа, че през 2015 г. от този проблем страдат общо 107,7 милиони деца и 603,7 милиона възрастни. На цялата планета стана наднормено тегло причиняват смърт в приблизително 4 милиона случая. От тях около 70% са били свързани със сърдечно-съдови заболявания.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment