Внимавайте за гръбначния стълб: 10 най-добри съвета за избягвайте болки в долната част на гърба след упражнения

Нараняванията разрушават целта. Научете се да ги избягвате, защото те избиват от работния коловоз и не ви позволяват да посетите залата. По-добре да съм в фитнес, отколкото болницата.

 • Болки в долната част на гърба след упражнения: какво да правя?
 • Основните признаци, че болката в гърба е симптом на сериозна нараняване?
 • Разликата между болката в лигамента и болката в мускулите?
 • Какво да направите, ако боли долната част на гърба след тренировка: 10 правила за здрав гръб
  • 1. Движете се
  • 2 откажете пушенето
  • 3 Пазете стойката си винаги
  • 4 Правете редовни почивки, ако отнеме много време да седи
  • 5 и зползвайте по-малко телефон и лаптоп
  • 6 Укрепвайте всички мускулни групи в тази област
  • 7 Наблюдавайте позата на тялото си по време на сън
  • 8. Не пренебрегвайте различни симптоми или болка.
  • 9 Помогнете на процеса на възстановяване
  • 10 Избягвайте някои упражнения

Болки в долната част на гърба след упражнения: какво да правя?

С болки в гърба не можете да станете от леглото нормално, отидете наведени, изглежда, че дори дишането боли. най-много хората получават болки в гърба, защото не спортуват. Въпреки това спортистите поне веднъж в живота си страдат от непоносимо болки в гърба. Културистите например започват да стареят изпитвате болки в шепа в гръбначния стълб, сякаш стотици шипове в същото време копайте в прешлените само когато се опитате да се огънете и завържете обувките. От това следва, че неминуемо сте влезте в него, ако не се упражнявате, и как би Парадоксално не звучеше и ако тренирате също.

„СпециалистТежкоатлетите имат наранявания на гърба като обикновено се появяват в долната част на гърба, долната част на гръбначния стълб. Дискомфортът може да варира от леки, временни пристъпи на болка до хронична, продължителна, интензивна болка. Причини за болка при долната част на гърба може да е мускулно навяхване, повреден диск, дегенеративно разстройство, свързани с възрастта промени в костната тъкан, лоша стойка, неправилна техника за вдигане на тежести и много повече.

За да научите как да избегнете гръбначни наранявания и свързана хронична болка в гърба, интервюирах Джейсън Хайсмит, доктор по медицина, автор на Ръководството за болки в гърба за манекени, „търсен неврохирург в световен мащаб известен сертифициран специалист по лечение и профилактика дегенеративни, хронични болки и наранявания на гърба.

Въпрос: С какво се отнасяте и как бихте описали своето подход?

Неврохирурзите, като мен, извършват операция на гърба по-често от всички др. Ние лекуваме всичко подред: от прищипан нерв и ишиас до остеохондроза и стеноза. Моята специалност ограничени до инвазивна хирургия. Не всички пациенти се нуждаят операция, но всеки ден приемаме десетки пациенти с гръбначни проблеми и им помагат да намерят най-доброто изход от тази ситуация.

Моят подход към лечението на пациенти е сложен. физически упражнения, отслабване, промени в начина на живот, физически терапия, хиропрактика, инжектиране и контрол на болката на всеки етап лечение.

Основните признаци, че болката в гърба е симптом на сериозна нараняване?

боли долната част на гърба след физическо натоварванеСлабост, изтръпване или и двете заедно са сериозна причина за това безпокойство. Нарушена функция на червата или пикочния мехур – причини да се потърси спешна медицинска помощ.

Постоянната болка в гърба при деца също е причина за безпокойство. Болката в гърба при децата най-често идва от носенето тежки раници и лоша стойка, обаче тази болка може да бъде симптом на по-сериозно заболяване: сколиоза или дори тумор.

Разликата между болката в лигамента и болката в мускулите?

Лигаментната болка обикновено се усеща по време на почивка и по време движение; мускулната болка се засилва с движение. Но разликата малък.

Защо смятате, че културизмът е важен както за укрепване на гърба, така и за поддържането му здраве?

Повечето болки в гърба са резултат от навяхвания лигаменти или мускули. Развитите мускули могат да стабилизират и укрепват гръбначния стълб, което намалява вероятността от нараняване. Идори тези, които имат стари наранявания, могат да подобрят положението си, укрепване на мускулната ви маса.

Какво бихте препоръчали на културистите, които искат спокойно тренирайте, без да мислите за възможни проблеми с гърба ти?

Всички знаят, че работата на мускулните групи-антагонисти винаги е важна по време на упражнение. Това важи особено за тези които имат проблеми с гърба. По време на обучение, от което се нуждаете опитайте се правилно да разпределите натоварването върху гръбначния стълб. Така е означава например да правиш хиляда клека за укрепване коремните мускули са грешни и неподходящи. Важно е, изравняват натоварването на гръбначния стълб, включително в работата мускулни антагонисти.

Някои видове упражнения са противопоказани при пациенти с остеохондроза. Вдигането на тежести е свързано с големи стрес върху гръбначния стълб и може да засили болката. Трябва да бъдат изключени или намалете следните видове упражнения: натискане на крака от позиция седене, мъртъв лифт, армейска щампа и изпадане с товар на раменете.

Упражнение за болки в гърба

Сигурен съм, че повечето културисти знаят за своите физика и фитнес и по дефиниция са в отлична форма, така че вероятността от нараняване от тях намалява до нула. Грешните техники за повдигане обаче, особено голямо тегло, може да доведе до катастрофални последици в бъдеще. Ако гърбът ви започне да боли, намалете теглото и увеличете брой повторения.

Защо се смята, че отслабването е първото нещо може ли човек да направи, за да намали болката в гърба? И ще помогне ли премахва ли това причината за тази болка?

От удари и неравности гумите в претоварена кола се изтриват, т.е. и по тях се появяват неравности. По същия начин, допълнително тегло действа върху междупрешленните дискове и гръбначния стълб като цяло. Например телесното тегло натискане на гръбначния стълб по време на ходене има жизненоважно значение от съществено значение за здравето, защото те нямат кръвоснабдяване и получаване на хранителни вещества от съседната кост и хрущял, който ги снабдява с хранителни вещества и отделя “Отпадъци”.

Отслабването може да намали износването на дисковете, както и техните дивертикул. Понякога устройствата вече са повредени, но все още не предотвратяване на загуба на тегло за подобряване на цялостното здраве гръбначния стълб и комбиниран с щадящи физически упражнява.

Защо има мастни натрупвания в корема проблем за здравето на гърба?

Коремът и наднорменото тегло вредят на гърба ви.Големият корем води до неправилно разпределение на натоварването върху гръбначния стълб и се отразява на него завои. Поради него се навеждате прекалено много към компенсира натоварването, което в крайна сметка води до образуването на така наречения “кръг назад”. Наднорменото тегло също увеличава натоварването на дисковете и ставите повърхност.

Какви мускули трябва да се подчертае, ако искате да укрепите мускулен скелет и здравето на гръбначния стълб като цяло?

Коси, напречни, ректусни и лумбални мускули в корема и също квадратният мускул на долната част на гърба и параспиналните мускули за архивирате.

Ако човек има болки в гърба, към кого да се обърне на първо място? Какво съветвате пациентите си да започнат Recovery?

Повечето болки в гърба се лекуват с традиционни методи на лечение, включително мир, студ или топлина и прием наркотици. Ако болката продължава за няколко дни или докато се чувствате вцепенени или слаби, трябва консултирайте се с вашия лекар.

Някои причини за болки в гърба, които не са свързани с гръбначния стълб може да не се забележи Вашият лекар ще ви помогне да изберете Правилният метод на лечение, изброен по-горе. Но ако пациентът Той дойде при мен, което означава, че всичко, предложено по-горе, не помогна.

Какво да направите, ако боли долната част на гърба след тренировка: 10 правила за здрав гръб

1. Движете се

Поддържайте здравето на тялото си и правилното тегло, спортувайте редовно и избягвайте заседнал начин на живот, което ще намали риска от наранявания на гърба и свързани с тях боли ги. Колкото повече се движите, толкова по-здрави ще сте.

Бъг - упражнение за болки в гърба

2 откажете пушенето

Никотинът, съдържащ се в цигарите, променя химическата структура междупрешленните дискове, което ги прави склонни към бързи обезводняване. Стават чупливи и се износват бързо. тук имате още една причина да се откажете от този глупав навик.

3 Пазете стойката си винаги

През по-голямата част от ежедневието си ние трябва да седи, често за много дълго време. Д-р Хайсмит препоръчва поставете екрана на компютъра на нивото на очите, а столът трябва съответства на вашата височина, така че когато седите обиколка беше 90 градуса.

4 Правете редовни почивки, ако отнеме много време да седи

“Редовните кратки почивки са по-добри от дългите и дългите почивки.” казва д-р Хайсмит. Няколко минути разходка на всеки половин час помогнете за облекчаване на налягането, което гръбнакът ви получава, когато сте седне.

5 Използвайте по-малко телефон и лаптоп

Компютърната работа вреди на гърба„Лаптопът се счита за изключително неергономично нещо, “казва д-р Хайсмит използвайте мобилен телефон, когато шията на човек е постоянно наклонена или обърната настрани, стойката се влошава и се създава допълнително натоварване на гръбначния стълб. За да се избегнат тези проблеми, препоръчва се да се използва специален Bluetooth слушалки, които помагат за облекчаване на врата и гръбначния стълб.

6 Укрепвайте всички мускулни групи в тази област

Ако имате проблеми със гърба, това не означава от какво имате нужда. фокусирайте се само върху една мускулна група, например мускулна корема. Следователно мускулите на гърба също трябва да бъдат укрепени комбинирайте правилно различни видове упражнения и ги подкрепете баланс. Ако правите завои напред, тогава не забравяйте да направите упражнения за мускулите на гърба (хиперекстензия).

7 Наблюдавайте позата на тялото си по време на сън

Д-р Хайсмит препоръчва да спите на ваша страна и твърдо, но най-удобният матрак. Позата на ембриона облекчава стреса архивирате. Можете да поставите малка възглавница между краката си, за да помогнете облекчаване на напрежението от бедрата. Смята се най-лошото положение за сън поза на корема, това води до изкривяване на гръбначния стълб.

„Положението

8. Не пренебрегвайте различни симптоми или болка.

Когато започне болка в гърба, вероятно продължавате да правите какво правите, независимо от болката или дискомфорта. лекар Highsmith съветва да спрете всички дейности, да се върнете отпуснете се и започнете да приемате противовъзпалителни лекарства. ако ако има болка в краката или слабост, трябва да се консултирате с лекар. ако веднага имате проблеми с уринирането или червата свържете се с отдела за спешни случаи.

9 Помогнете на процеса на възстановяване

Ако болката в гърба не ограничава сериозно вашата мобилност, тогава правете леки упражнения, ходете на плуване или ходене. Това ускорява процеса на възстановяване и също така намалява риска. допълнителни щети на задвижването.

Армейска

10 Избягвайте някои упражнения

Въпреки че д-р Хайсмит препоръчва физическа активност, която помага за укрепване на мускулите на гърба и процеса на възстановяване тяло, някои видове упражнения все още трябва да се избягват, когато болки в гърба. Армейски преси, когато щангата се повдигне отгоре, и удари с дъмбели в ръка не се препоръчват. „Бягането също може е рисковано “, казва той. Не само гърба ви има нужда от любов, но и от сърце и бели дробове, така че не забравяйте и за кардио упражненията.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment