Яжте въглехидрати, нивелирайте тестостерон

В тази статия ще разгледаме как храненето влияе на хормоналните система като цяло и производството на тестостерон в частност.

тестостерон и въглехидрати

 • тестостерон
 • Защо инсулинът е приятел на тестостерона?
 • За да обобщим
 • Какво повече може да се направи?

Тестостерон

Възможно ли е да увеличите нивата на тестостерон, като промените само вашия диета? Ако знаете за храненето, знаете пробивът на мазнини в храненето на човека и какво как icholesteroloni е от решаващо значение за производството хормони.

Тестостеронът, подобно на много други хормони, се формира от хормона прегненолонът. Pregnenolone зависи от предшественик на холестерола и служи като суровина за производството на други хормони. Използване на диета с ниско съдържание на мазнини, лишавате организма от необходимо строителни материали, необходими за важни биохимични процеси.

Но какво да кажем за въглехидратите? Може храни, съдържащи въглехидрати влияят на хормоналната система? Отговорът е да! Въглехидрати чрез инсулинът може да повлияе на нивата на тестостерон чрез потискане синтез на кортизол.

Повече за това какви са въглехидратите и защо са необходими тялото.

Защо инсулинът е приятел на тестостерона?

Вие идвате във фитнеса, работите усилено, в резултат на това концентрацията на кортизол в организма се увеличава, както и мускулите се унищожават поради тренировка. Малка сума кортизолът не е опасен, но всичко се променя, ако стане твърде много. Нашата симпатична нервна система реагира на високи нива на кортизол с вълнение, повишена бдителност и най-важното е, че в такива моменти тялото изпада в състояние катаболизъм.

Ако дълго време сме в състояние на катаболизъм явление като синдром на прегненолонна кражба. Спомнете си ние говори за строителни материали и холестерол? Синдром на кражба прегненолон и висока концентрация на кортизол производство на тестостерон.

Ситуацията се влошава от факта, че кортизолът инхибира производството на стероиден остър регулаторен протеин, чиято функция е митохондриална доставка на холестерол и активиране на стероидния синтез хормони в клетките на Лейдиг.

С други думи, толкова по-малко нарушаваме транспорта строителни материали, необходими за синтеза на тестостерон в крайна сметка по-добре за представянето ни. Ако мускулите ще бъдат достатъчно енергия, за да свърши работата, ниво кортизолът ще намалее. В допълнение, инсулинът, произведен от оргазъм в отговор на приема на въглехидрати инхибира действието на кортизола.

За да обобщим

 • Повишените нива на кортизол превключват нервната система стресов режим на работа.
 • Кортизолът и тестостеронът са антагонисти един на друг, тъй като производството на кортизол изисква ресурси, които може да отиде за производство на тестостерон.
 • Инсулинът също е антагонист на кортизола. навременен приемът на въглехидрати е най-добрият начин за индуциране освобождаването на инсулин, който потиска кортизола.
 • Приемът на въглехидрати връща тялото в тих режим на работа, т.е. включва режим на възстановяване и изграждане на мускулите.
 • Мониторинг на нивата на кортизол, като се използват описаните по-горе методи ви позволява да спестявате ресурси (като холестерол и прегненолон), които влияят върху производството на тестостерон.

Плазма

Какво повече може да се направи?

 1. Използвайте силно разклонен цикличен декстрин вериги и аминокиселини.

Най-добрият начин за контрол на производството на кортизол е добавки като силно разклонен декстрин циклични вериги, незаменими аминокиселини и / или левцин.

Твърдите храни обаче не са ефективни за такива цели, ако Подредете правилно храненията преди или след тренировка, това ще засили ефекта от използването на специални добавки.

 1. Намерете вашата лична доза

Есенциалните аминокиселини и левцин могат да стимулират mTOR, производство на инсулин, синтез на протеин. Обаче знайте каква е вашата мярка. за средният мъж спортист може да започне с 25-35 грам декстрин с силно разклонени циклични вериги или изомалтулоза. Жените могат да започнат с 15 gr. преди тренировка.

Можете да определите дозата си въз основа на телесното тегло, програми за обучение и диета Диетично планиране и обучението може да подобри работата и да оптимизира процес на производство на хормони.

По-голямото натоварване на тренировката изисква повече енергия и, Следователно, въглехидратите, винаги помнете броя на подходите, повторения, работни везни. Спортисти с тегло над 90 кг, което участва в тежки програми с голям обем, допустими консумирайте 50-75 gr. въглехидрати в една тренировка.

 1. Добавете левцин

За оптимални резултати вземете 5-10 g. левцин в допълнение към набор от други важни аминокиселини. Ако ти имате финансови ограничения, опитайте се да не намалявате дозата по-долу 3 в. Приемът му може да се увеличи, като се използват аминокиселини bcaa след тренировка.

Есенциалните аминокиселини се абсорбират много бързо от тялото, тяхното прием, комбиниран с достатъчно количество левцин са най-ефективният начин за стимулиране на синтеза на мускулни протеини, според най-новите изследвания в областта на спортното хранене (Jager et al. 2017) Jäger et al. Журнал на международните Общество на спортното хранене (2017) 14:20 DOI 10.1186 / s12970-017-0177-8

 1. Започнете с умерено количество въглехидрати

Твърде много въглехидрати могат да навредят на хормоналния баланс. в организма: намаляване на чувствителността към инсулин, нарушаване на работата хормони като трийодтиронин и ябълчена киселина.

Започнете с дозировка от 25 gr. и го увеличете в зависимост от текуща диета и тренировки. Излишните въглехидрати дори взети навреме, могат да навредят. Всяка капачка, съдържаща 25 гр. въглехидратната добавка дава приблизително 100 kcal. Не забравяйте обмислете тези допълнителни калории в ежедневната си диета.

Всички знаят, че спортното хранене играе важна роля за механизми за възстановяване и растеж на мускулите – от стимулиране на синтеза мускулни протеини, до общ укрепващ ефект. Правилно приет добавките могат да бъдат допълнително и много ефективно средство на ваше разположение за постигане на вашите цели.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply