За ползите и вредите от превръзките на коляното

В спортна среда се смята, че използването на превръзки на обиколка помага да се вдигне повече тежест при работа квадрицепсите. Както и намаляване на травмата при правене на преса на пейката крака и клякания.

Първото твърдение беше потвърдено от проучвания, проведени през деветдесетгодишен. Но тяхната помощ за намаляване на заболеваемостта донякъде преувеличена. По-скоро е мит, отколкото цел реалността.

Kolennye-binty

Учени изследвания

Според британски учени, работещи в университета Използването на Чичестър на еластични превръзки на коленете в клекове увеличава риска от нараняване. Всичко е в смяната на механиката движения при потупване на коленете. Това го прави толкова просто. Упражнения като пейс преса и клек са много опасни.

За експеримента бяха поканени десет спортисти. Те клекнаха с с превръзки и без тях. Учените измерват данните и сравняват резултатите. Както знаете, лентата по време на клека се движи не само вертикално, но и хоризонтално. При внимателно наблюдение лицето, изпълняващо подхода, е ясно видимо.

При превързани колене се намаляват хоризонталните вибрации. И то доста значително. При движение надолу, изместване по протежение хоризонталната намалява с тридесет и девет процента. В обратна почти сто процента действие, тоест под самия товар (повдигане) ставата получава най-много.

По този начин натоварването на ставата се увеличава драстично. Той е по-бърз износва. Също така, не забравяйте, че когато използвате teip усилва се силата на движението. Това ускорява процеса на износване на ставите. Също така натоварването се увеличава повече, отколкото при конвенционалните подходи. пръчка.

нюанси

Трябва да се отбележи, че превръзката предпазва от увреждане на лигамента. И в повечето случаи трябва да изберете на две злини. Някои спортисти имат слаби връзки, така че те по-добре е да използвате превръзка. Със здрави лигаменти е по-добре от него използвайте изхвърляне.

препоръки

Изобщо не трябва да отказвате да използвате превръзки. Но работа те трябва да бъдат граничи с максимум. Превържете само коленете си преди най-трудните подходи. Освен това отслабва гърба част от бедрото. Това е добре известно на бойните артисти и на практика не използвайте такова записване.

Превръзката трябва да приляга плътно към крака и сигурно да се фиксира коляното. В този случай той ще изпълни основната си функция – защита ставните връзки. Веднага след края на подхода, превръзката трябва да бъде премахната, не си струва половин разходка в нея тренировка.

Интересна тема:

  1. Претрениране при спортисти: как да се лекува и как да се избегне претрениране

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment