Защо и как да приемате инсулин културизма

Тази статия ще се фокусира върху най-мощните и опасни Анаболно лекарство – инсулин. Хормонен механизъм ефекти върху организма, начин на приложение, странични ефекти и важни точки използване на инсулин като наркотик.

Какво е инсулин?

Инсулинът е хормон с протеинов произход, произведен от панкреас в отговор на повишена кръвна глюкоза. Хормонът се отделя в кръвта от специализирани клетки, наречени бета клетки. Всеки продукт има различен ефект върху увеличаване на нивата на захарта и следователно води до различно нивото на отделяне на инсулин в организма. Този хормон има ефект. по цялото тяло. Основната цел на инсулина е да понижи нивото на кръвна глюкоза.

Ефектите на инсулина и как действа?

„Функциите

Метаболитен ефект

Друга важна задача е контролирането на метаболитния процес. въглехидрати и мазнини, приети от храната. В допълнение, инсулин има няколко други метаболитни ефекти, например, прекратяване разграждане на протеини и мазнини. Инсулинът работи в тандем с глюкагон, друг хормон, произведен от панкреаса. Въпреки че ролята инсулинът е за понижаване на кръвната захар, ако го ролята на глюкагона е да повиши нивата на захар в кръв, ако падне твърде ниско. Такава система помага за нивото кръвната глюкоза да се задържи в определени граници, което позволява тялото да функционира правилно.

Анаболен ефект

Инсулинът насърчава суперфизиологичното натрупване на вода и хранителни вещества в клетките, което само по себе си е многократно увеличава анаболния ефект. Този процес разтяга мембраната. клетки като въздух в балон. Този процес все още причинява един силен механизъм на растеж, увеличаващ производството на IGF-1 и MGF (инсулинообразен растежен фактор и механичен растежен фактор). Този механизъм поради синергичен ефект, дава мощен анаболен ефект. Също така, инсулинът увеличава абсорбцията аминокиселини.

Антикатаболен ефект

Важен ефект за поддържане на мускулната маса е намаляване на разграждането на протеини, тоест разграждането им. В допълнение към това, инсулинът намалява приема на мастни киселини в кръвта, а именно, предотвратява разграждането на мазнините.

Ползите

Разбира се, основното предимство на инсулина пред останалите стероидите е ниската му цена, следователно спортисти прибягват до инсулина като най-достъпния анаболен. Също и той може да бъде закупен в аптеката без рецепта, за разлика от синтетичния хормонални лекарства. Важното е, че инсулинът не е така фалшиви го. Не причинява нарушение на потентността, за разлика от другите хормони.

недостатъци

Чест страничен ефект е хипогликемия – намаляване на глюкозата.

Високите нива на хормоните водят до необичайно ниски нива кръвна глюкоза (хипогликемия).

Симптомите включват:

 • виене на свят;
 • объркване на съзнанието;
 • на кого в тежки случаи;
 • сърцебиене;
 • изпотяване;
 • глада;
 • тревожност;
 • тремор и блед тен.

Странични ефекти

Ниският инсулин прави кръвната глюкоза твърде високо, което води до дехидратация и кое е най-лошото това е, че клетките не могат да приемат глюкоза за енергия. за други източници (като мазнини и мускули). Това прави тялото уморено и може да доведе до силно загуба на тегло В крайна сметка това може да доведе до кома и фатален изход.

Дългата и неграмотна употреба на инсулин може да развие захар диабет.

Друг огромен недостатък на инсулина е увеличението броя на мастните клетки. Адипозната тъкан е основното място за ензимната активност на ароматазата, която сама по себе си причинява проблем с натрупването на мазнини

Много AAS (анаболни / андрогенни стероиди) са податливи на ефектите от превръщането на ензима ароматаза в естроген като ендогенно произведени (произведени вътре в тялото) андрогени, като напр тестостерон. Очевидно е, че колкото по-голям е обемът и активността на това ензимът, който съществува в организма, толкова по-голяма е вероятността и степен на ароматизиране Естрогенът е директно анаболен незначителна степен за мускулната тъкан, но за съжаление силно анаболен за мастна тъкан. Естрогенът е хормон което причинява мазнини в женското тяло. По този начин голяма степен на натрупване на мастна тъкан от прилагането на инсулин води до ефекта на запазване на мастната тъкан.

Бодибилдинг инсулин

Много начинаещи или опитни спортисти мислят за приема инсулин. Всъщност това е един от наличните анаболи с ниска потентност. процент отстъпване след прилагане. Инсулинът е най-проучваният хормон и знаейки за всичките му “страшни” странични ефекти, елате използването му, най-малкото, е глупаво. Опитен и адекватен треньорите и техните спортисти отдавна са се отдалечили от режима на прием инсулин като фармакология е стъпил далеч напред. И все пак по-малко, има такива, които рискуват живота си, в името на големи обеми мускули, пълни с мазнини.

Какъв тип инсулин се използва в културизма?

Кратко действащ инсулин:

 • действие след 30 минути;
 • трябва да се прилага 30-40 минути преди хранене;
 • пик след 2 часа;
 • изчезване на действието след 5-6 часа.

Ултракоротен инсулин:

 • действието започва в рамките на 15 минути след прилагане;
 • въвеждането е необходимо 10 минути преди хранене;
 • пик настъпва във втория час;
 • изчезване на действие след 3-4 часа.

Курс за 1-2 месеца

Внимание! Не превишавайте дозировката!

Препоръчва се да се прилага лекарството всеки ден. Инжектирайте 2 единици подкожно инсулин преди хранене, в зависимост от вида на действието, и погледнете реакция. В бъдеще, ако анаболния ефект продължи дълъг период е невидим, увеличете дозировката, дозата не трябва надвишава 20 единици.

Основните грешки при приемане и препоръки за най-добър ефект:

 • не прилагайте лекарството през нощта;
 • не превишавайте дозировката;
 • не прилагайте лекарството преди упражнение;
 • не забравяйте да ядете богата на боклуци храна въглехидрати, след прилагане на инсулин;
 • лекарството се инжектира в кожата с инсулинова спринцовка, не интрамускулно.

Как се инжектира инсулин

В стерилната спринцовка изтеглете нужното количество инсулин за инжекции, можете предварително да обработите мястото на инжектиране с алкохол (По избор). След това, хващайки подкожната гънка в областта корема, поставете иглата под ъгъл от 45 градуса под кожата и инжектирайте лекарството. Сменете местата за инжекции.

Хранене след инжекции

Храненето трябва да е богато на въглехидрати. За предпочитане е сложен въглехидрати с нисък гликемичен индекс, вж GI продуктови таблици. Трябва да се консумират 10 g инсулин 10 g чист въглехидрат допълнително. За да се изчисли дневното изискване за въглехидрати за наддаване на тегло – умножете собственото си тегло по 4.

Възможно ли е да се комбинира инсулин с анаболни стероиди

Приемането на инсулин не е забранено, когато приемате други анаболни стероиди. Напротив, анаболния ефект ще бъде насочен към подобрени резултати с комбинация от лекарства. Възможно ли е допълнителен прием на инсулин за 2-3 седмици след курса, за намаляване на катаболния ефект.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment