Защо карането на ски е полезно за вашето здраве и какво по-добри ски или сноуборд

„Какво

 1. От древни времена човечеството е използвало ски. Родината им помислете за Скандинавия. На тях енно там бяха открити скални рисунки хората на тези превозни средства, направени обратно в камък век, тоест преди около 4 хиляди години.
 2. В митологията на страните от Скандинавия тази тема също се обръща внимание. Има дори митични герои – богът Ул и богинята Скаде, които ловували ски и просто ги карали.
 3. Възрастта на най-старите устройства за мобилност в историята човек на повърхността на снега общо 2300 години. Това са две дъски, краищата на които са огънати нагоре.
 4. Ако смятате, че старите устройства са били абсолютно същите същото като съвременните алпийски ски, вие грешите. дъски бяха с различни размери. Този, на който се движеше човекът, беше дълъг: до три метра дълъг. Друг, облечен в кожи животни – къси. Използван е само за отблъскване от сняг. Имаше само една пръчка – за балансиране.
 5. По това време ските са били използвани единствено за беше по-удобно да се движим из снежните територии. Ако имате предвид че суровата и снежна зима продължи до осем месеца в годината, те бяха просто незаменима екипировка за ловци и рибари.
 6. Идеята да се направят дъски с еднаква дължина се появи едва през XVIII век всички пак се използва само един. Ездата на такива устройства отнемаше време и не твърде скорост. Въпреки това, алтернативен начин за придвижване нямаше дълбок сняг.
 7. По-късно забелязаха бързото бягане на ски бягане военните. Получиха войници, оборудвани с такова превозно средство значителни ползи през зимата, ако необходимостта от преодоляване на дълги разстояния.
 8. Програмата на зимните олимпийски игри, които се проведоха в Франция през 1924 г. за първи път са включени ски. не изненадващо, почти всички медали в тези дисциплини отиде при спортисти от но рвегия.
 9. Карането на спускане е един от съвременните спортове. за по време на спускането спортистите развиват невероятна скорост, над 200 км / ч. Спомнете си, че скоростта на гравитацията парашутистът е 193 км / ч.
 10. Но дори тази бариера от 200 км / ч успя да преодолее 328 скиори. Това са само официално регистрирани постижения. НоСветовният рекорд, поставен през 2006 г., принадлежи на Франция. Той е възлиза на 251,4 км / ч. И тази шокираща цифра е невероятна не само любителите на спорта, но и професионалистите!
 • 8 здравословни ползи от карането на ски
  • Обучени крака – без фитнес тренировки
  • Основни тренировки за мускули
  • Сърдечно-съдово здраве
  • Ще прекарате прекрасно … буквално!
  • Укрепване на отношенията със семейството и приятелите
  • Здрав сън
  • Не е нужно да напомняте за Н20
  • Правилно хранене
 • Какво е по-ефективно: каране на ски или сноуборд?

8 здравословни ползи от карането на ски

„Какво

Често през зимата изпадаме в така наречената хибернация, наслаждавайте се вкусна храна и не излизайте навън. Вместо да се страхуват студен сезон, вземете си ски и ще видите как зимния блус изчезва завинаги. Ски не само подобрява вашия физическа форма, но също така влияе положително на настроението, съня и хранителни навици. Затова се пригответе да научите всички предимства на карането на ски. спорт за здраве!

Обучени крака – без фитнес тренировки

Понякога е трудно да се принудите да ходите на фитнес, ако вместо това от това можете да се увиете в одеяло до камината. За щастие краката са силни и привлекателни без многобройни клекове. Карането на ски включва полуседнало положение; засяга външните и вътрешните мускули на бедрата, тазобедрените стави, квадрицепс и дупе. Можете да се възхитите на природата около или да се съсредоточим върху предстоящото слизане – няма значение, обещаваме че определено ще почувствате резултата още на следващия ден.

Ски ще укрепи коленете и ставите ви, ще предотврати повреда колянна става и остеопороза. За да избегнете нараняване и увеличаване Резултатът е много важен за разтягане преди и след тренировка.

Основни тренировки за мускули

Тъй като постоянно се опитвате да поддържате равновесие, мускулите работа по време на цялото возене. Плюс това, ски ще ви изисква пъргавост и баланс, помагат да се избегнат падания и подхлъзване бъдещето.

Сърдечно-съдово здраве

Комбинацията от голяма надморска височина и повишена сърдечна честота ще засили сърдечно-съдова система. С повишена сърдечна честота кръвообращението се увеличава, което доставя повече кръв и кислород до мускулите, което им позволява да изгарят повече калории с повече висока скорост. Средно ските изгарят повече от 400 калории на час. След това можете да си позволите да се затоплите с чаша. горещо какао!

Ще прекарате прекрасно … буквално!

Докато карате ски, настроението се подобрява. След като прекарате ден на снежен склон, насред природата, ще забравите за всички проблеми ежедневието и се заредете с витамин D, който ще ви спести от зимна депресия. Например над планините на Колорадо 300 дни в годината слънцето грее, лятото е там почти през цялата година. Следователно, когато в фитнесът става неудобен, можете да отидете в планината и да получите максимални ползи за здравето.

Укрепване на отношенията със семейството и приятелите

Въздействието на ските върху здравето на човека не свършва физически, това е колективен урок, отколкото индивидуален. Вие заедно качи се нагоре и надолу по лифта, снимай заедно обувки по време на обяд и поръчайте напитки, забавлявайте се време на планинските върхове и лети към приключения. Всичко това ще бъде вашата обща памет, която ще остане за цялото живот.

Здрав сън

Нищо не помага да заспите толкова интензивно, колкото тренировките ден, дори ако часовникът е само 19:00. Преживявайки нов облик спорт (който използва всички мускули на тялото ви), ще Чувствайте приятна умора. Гарантираме ви това след завладяването надолу не искате да прелиствате страници преди лягане Интернет или да не спите до сутринта – ще паднете на възглавница и наслаждавайте се на най-добрия сън в живота си.

Не е нужно да напомняте за Н20

Колкото по-високо отивате, толкова по-трудно става да дишате. Стигането до планинските върхове не е трудно, но за да за да останете там, трябва да пиете около три пъти повече вода от обикновено. И благодарение на това ще ви бъде много по-лесно да запазите това здравословен навик и след пътуване.

Правилно хранене

Сутрин, преди натоварения ден за ски, имате нужда от добро зареждайте с гориво, на обяд – презаредете и яжте за вечеря нещо питателно. Така ще започнете по-внимателно изберете храна: повече протеини, здравословни мазнини, по-малко захар, повече плодове и зеленчуци и т.н. Подобно на предишния параграф, има навик здравословната храна ще остане и след пътуването.

Какво е по-ефективно: каране на ски или сноуборд?

„Какво

Моят приятел и аз спорехме. Той твърди, че сноубордът помага изгарям повече калории, аз – за ски. Кой от нас е по-прав от карането на ски по-добре от сноуборда или обратно?

Няма точен и единствен верен отговор на вашия въпрос. Всезависи от обстоятелствата.

Алпийските ски изгарят около 500 калории на час, малко сноуборд отзад – 450 калории. Данните не включват прекараното време. да се изкачи обратно. Но това са само числа, защото по този въпрос няма изследвания. Специалистите, с които разговаряхме вярвам, че всъщност числата подлежат на промяна.

„Нивото на подготовка, сложността на маршрута, вашата техника – всичко това засяга мускулите и изгорените калории “, казва Кевин Джордан, инструктор по ски и скейтборд ски курорт.

„Ако имате достатъчно опит, можете да карате по пистата без да влагате много усилия и да използвате само онези мускули, които вие необходими за поддържане на равновесието, казва той да се работи на скокове, различни маневри и екипировка – всичко зависи от индивида. ”

Сборник с физическа активност (база данни, която измерва количеството енергия, изразходвана за всякакъв вид дейност) – изравнява тези два спорта по отношение на изгарянето на калории. Те са постигне метаболитен еквивалент, съответстващ на 4,3 за леко натоварване и 5.3 за умерено натоварване. Това означава, че човек с тегло около 70 кг може да похарчи 293 и 361 килокалории на час.

Увеличеното натоварване съответства на 8.0 и това е 545 изгорени калории на час Заслужава да се отбележи, че в последния доклад за 2011 г. в тази база данни категорията “увеличен товар” не е посочена сноуборд.

За начинаещите е по-лесно да карат ски – те падат по-малко – съответно те харчат по-малко енергия, защото няма нужда да стават отново и отново. Сноубордистите прекарват много повече “на земята” време от скиорите и без значение колко време го правят. Имтрябва да се огънете повече, за да закрепите коланите си. Помага тренирайте горната част на тялото. „Поне веднъж сте сигурни правете лицеви опори – казва Джордан. – „Скиорите имат това няма възможност. ”

Сноубордистите тренират повече на плоски участъци от пистата, интензивността зависи от различни фактори, например, затворени коланът е изцяло или закопчан един крак. Скиорите в своите завийте, на която и да е част от пистата си помагайте със ски писти. По този начин, горният торс, абс и крака.

„Самото изкачване нагоре само по себе си е трудно“, казва Джордан: „Новаците по-често се оплакват от нещо, което не са очаквали, че ще трябва да карат ски така пристегнати в краката си. ” Според него сноубордистите често разкопчават дъската и просто носят това.

Професионалният скиор и сноубордист Том Каналичо казва това се занимава с двата спорта еднакво и забелязва това те действат на различни мускули. „Ски може да доведе до болка във външните мускули на бедрото и задните части, поради положението на скиора, когато трябва да изтласкате краката си и да се обърнете отстрани на страна. ”

„Балансът, който сноубордът изисква, влияе квадрицепс и мускули на прасеца, както и мускулите на долната част на корема, лумбалните мускули – добавя той. – Сноубордът помага да се постигне надут, плосък абс, а ските се люлеят и правят дупето силно и бедрата. ”

Тези, които искат да се занимават със зимни спортове като фитнес тренировки Тим съветва да ходите на ски и сноуборд. „Следвайки първото, ще постигнете резултати в секунда. Няма да ви смущават лошото настроение, времето, количеството сняг. ”

И двата спорта могат да бъдат много аеробни, особено на напреднало ниво, затова е важно да се следи сърдечно-съдовата система система. Том казва интервал с висока интензивност тренировки, включително клекове със скачане, удари със скок, burpie и скачането на пиедестала му помогнаха да тренира мускулите си перфектно пресата и дупето. „Това натоварване прилича на ски и сноуборд “, казва той,” и това е много важно за мускул. “Джордан се съгласява с това и добавя, че всяка тренировка трябва да включва клекове с тежести, работа върху пресата, чести клякания на Bosu и разтягане на глезените и прасците мускулите. „Така умората няма да дойде веднага, а следващата мускулите ви няма да наранят толкова много. ”

Извод: ски и сноуборд могат да изгорят 300-600 калории на час, но всичко зависи от това колко усилено работите. Има едно Доказан начин за постигане на това: не използвайте асансьора и изкачете сами планината.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment