Защо момичетата трябва да се занимават с бодибилдинг или фитнес

Спортът с всеки изминал ден придобива все по-голяма популярност сред обикновени хора, а не само професионалисти, които печелят пари това са пари. Стана модерно да тренирате във фитнеса и дори момичета посетете симулатор. Но много жени и момичета не виждат смисъл в това културизъм или фитнес. Други просто се страхуват от това след като тренират с желязо, те ще станат по-сходни. Трябва да кажа веднага че нищо подобно и не дават причини защо момичетата имат нужда да се занимава с изграждане на фитнес или фитнес.

 • Предимствата на бодибилдинга за момичета
 • Ето няколко причини, поради които културизмът ще бъде полезно за вас:
  • Бодибилдингът ще ви помогне да станете физически по-силни
  • обучение те ще ви направят по-стройни и ще ви спестят излишните мазнини.
  • Ще станете по-силни, ще имате малко повече мускул, но в пикинг не се обръщаш
  • Рискът от остеопороза е намален
  • Ще подобрите атлетичните си резултати.
  • Ще намалите риска от сърдечни заболявания.
  • Вие предотвратявате риска от диабет
  • Тренировките подобряват циркулацията на таза
  • Бодибилдингът помага за забавяне на стареенето

Предимствата на бодибилдинга за момичета

Тялото ни е много инертно и се стреми към постоянен мир, ние твърде мързелив, за да тренираме, но ако започнем да се въртим с дни на дивана, значи просто започва да се разпада. Например, костите се нуждаят от постоянна физическа активност, така че да са по-силни. Така че цялото тяло изисква физическо натоварване. Времената се променят и са технически прогресът позволи на много хора да работят по цял ден, без да стават стол. От тук идват много хора, в чиито организми работят забавено движение, имунитетът е отслабен, метаболизмът е намален до натрупването на мазнини и отпадъци в тялото …

Разумната физическа активност променя картината: активира обмена вещества, които укрепват имунната система и допринасят за отстраняването на организъм от ненужни вещества.
Товарите трябва да са постоянни, в противен случай нередовни тренировката само ще създаде стрес за тялото негативно се отразяват на състоянието му.

Ето няколко причини, поради които културизмът ще бъде полезно за вас:

Бодибилдингът ще ви помогне да станете физически по-силни

Момичето няма нужда да бъде супер силно и издръжливо в ежедневието живот, но има ситуации, когато това може да ви бъде полезно. Можеш стават по-независими от другите хора. Сила в домакинските дела също може да дойде по-удобно, да носи деца на ръце, да се движи и взимането на торби с бельо или храна също ще бъде по-лесно. силен тялото няма да е толкова уморено от домакинските дела, както преди. Тренировкив залата може да направи жена с 30-50% по-силна.

Тренировките ще ви направят по-стройни и ще ви спестят излишните мазнини.

Бодибилдингът във фитнеса ще помогне за увеличаване мускулна маса и губят мазнини. Мускулният растеж ускорява метаболизма, и всичко, което ядете, няма да се съхранява в запаси от мазнини като по-рано, защото можете да харчите повече през деня калории. Тоест с всеки нов килограм мускули вашето тяло ще изгори 15-25 калории повече на ден.

Ще станете по-силни, ще имате малко повече мускул, но в пикинг не се обръщаш

Момичетата имат значително по-малко хормон тестостерон от мъжете ако е така в 10-30, което е отговорно за растежа на мускулната маса. следователно дори с голямо желание момичетата няма да могат да станат същите масивен като мъже. Да, има жени впечатляваща мускулна маса. Но те похарчиха много за това усилия и пари. Без използването на специални лекарства, подобни резултати просто не са възможни за постигане на момичето. Но класове с тежестите ще подобрят мускулния тонус и ще направят фигурата повече облекчение.

Рискът от остеопороза е намален

Бодибилдингът предотвратява развитието на остеопороза, за чрез увеличаване на съдържанието на минерали в костите гръбначния стълб с 13%. За по-осезаем ефект трябва да добавите към тази богата на калций диета, за да се предпазите от остеопороза.

Ще подобрите атлетичните си резултати.

Ако се занимавате с друг спорт, тогава класове бодибилдингът ще ви помогне да подобрите представянето си в друга форма на сила спорт. Например голфърите могат да увеличат силата на удара. Велосипедистите могат да увеличат издръжливостта си. За скиори е възможност за подобряване на оборудването и предотвратяване на наранявания. Какъвто и вид спортове, в които може да се занимавате, силовите тренировки ще помогнат за подобряване резултати и предотвратяване на наранявания.
Ще намалите риска от нараняване, ще предотвратите болки в гърба и артрит

Тренировките с тежести не само увеличават мускулната маса, но и също стимулират укрепването и увеличаването на съединителната тъкан здравина на ставите. Проучвания, проведени над 12 години, показа, че тренирането на мускулите на долната част на гърба в 80 процента от случаите помага да се отървете от болката в гърба или поне олекоти ги.

Ще намалите риска от сърдечни заболявания.

Проучване, проведено от д-р Бари Франклин, разкрива че силовите тренировки помагат за предотвратяване на сърдечни заболявания съдова система, намаляват липитите с ниска плътност в кръвта (т.е. лош холестерол), а също и понижава кръвта налягането.

Вие предотвратявате риска от диабет

Според същия д-р Франклин, системната власт тренировките могат да помогнат за подобряване на кръвния метаболизъм, по-специално подобряват метаболизма на захарта в организма, което намалява риска от заболяване диабет. В тази връзка тренировките с тежести се препоръчват на хората. страдащи от диабет. Изследванията на д-р Франклин показват това тренировка с тежести за 4 месеца консумира глюкоза в организма с 23%.

Тренировките подобряват циркулацията на таза

Не е маловажен фактът, че спортуването се подобрява кръвообращение в тазовата област, което качествено се отразява на работата гениталиите. Това е особено важно за хора, които са много прекарване на време в седене.

Бодибилдингът помага за забавяне на стареенето

За тези, които искат да отложат наближаването на старостта, културизъм може да бъде чудесен помощник. Според изследвания, обучение с тежести влияят положително на тялото по отношение на подмладяване. Основното е, че процесът на стареене е свързан с забавяне кръвообращение, което не е възможно да се избегне, но може да се забави този процес чрез упражнения за културизъм, които се ускоряват кръвообращение. Едва ли е ясно за младите хора, но да гледат 60 години, така че 40 е страхотен бонус за тренировки във фитнеса.

Сега знаете защо момичетата са добри за правене културизма. Полезно е както за жени, така и за мъже. Статията отиде не става въпрос за спорт с високи постижения, а за трениране повече аматьорско ниво. За професионалистите нещата са различни, защото в името на победата отиват много.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment