Защо мускулите растат слабо, 9 грешки, които пречат растеж

Най- сички, които започват да спортуват и се стремят да станат повече в един момент започва въпросът: защо да не расте мускулите. Сигурен съм, че всеки, посетил фитнеса, беше обезпокоен поне веднъж въпрос: защо се люлея, но мускулите ми не растат? В тази статия Ще се опитам да подчертая основните причини за липсата на напредък във обучение. и също така да ви кажа как да накарате мускулите да растат и увеличаване на масата.

Защо мускулите не растат

Основните причини, поради които мускулите не растат

Грешка 1: Постоянни тренировки със същите или малки тежести

За да растат мускулите ви, трябва да увеличите тежестта на тренировките и Не работете постоянно с еднаква тежест. Мускулите не растат, защото че не чувстват нужда да стават по-големи и по-силни. задължително постоянно напредва в натоварванията, така че мускулите ще се чувстват стрес, резултатът от който ще бъде увеличаване на мускулите маса. мога е например да добавите всяка тренировка от 5 кг към теглото на бара.

но има моменти, когато вече не е възможно да увеличавате работниците 5 кг тегло всяка тренировка, след това може да се добави по-малко тегло или се опитайте да направите повече повторения при всеки подход. Но рано или по-късно идва денят, когато теглото е станало или дори равномерно отиде в упадък.

Как да продължите да напредвате?

на зи проблем може да бъде решен чрез промяна на системата за обучение и необходимо е да преминете към цикли. С тяхна помощ ще напреднете и карайте мускулите ви да растат. Използване на изграждане тренировъчен процес на принципа на циклите може да бъде практически постоянно увеличавайте тренировъчните тежести. Тяхната същност е систематично увеличаване на тежестта на мряна и при достигане поставете цел, отиваме в почивка за две до три седмици, за да дадем тялото да си почине и да се възстанови, защото в края на цикъла трябва по същество направи своя максимум. Тоест, да се повиши, на практика, критично тегло за нас. След това преминаваме към нов цикъл, в който връщаме се до първоначалното тегло плюс още 5-10 кг и всичко започва отново. Един цикъл може да продължи от 7 до 17 седмици. Всичко зависи от това ниво на подготвеност, възможностите на вашето тяло и хранене. Можете да преминете към обучение в цикли след 2-3 години обучение в фитнес залата. Възможно е по-рано, но е по-добре да не бързате. На цикли Работим само с основни, много съвместни упражнения: мъртва лифтове, клякания с мряна, пейка, теглена мряна огъване (по-рядко), повдигане на мряната към бицепса, докато стои.

Грешка 2: Тренировките с твърде голяма тежест не дават мускули да расте

Често причината за застой в мускулния растеж е тренирането с прекомерно големи тежести. Преследване на огромни бицепси от 50 см (най-честият пример, тъй като това е най-желаният мускул сред начинаещите) Спортистите поемат тегло значително повече от работника, така че “още по-силно стимулират растежа на мускулите.В резултат на това упражнението се изпълнява в 2-3 повторение. В същото време спортистът „се огъва към три обречения“, а не за всякакви концентрация на натоварване върху работещия мускул на речта изобщо не е така. всички усилията са насочени към просто вдигане на тежестта „по някакъв начин“. МожетИзглежда, че по този начин се изпълнява описаното по-горе условие, тоест, на лицето, ясно прогресиране на натоварванията и следователно растеж мускулите. Но това не е така и ето защо:

  1. Първо, с този подход голям количеството мускул в тялото. И ако обучената група не е в състояние за да се справи с теглото, тогава асистентските мускули изпълняват работата за него. Но не е толкова страшно.
  2. Вторият проблем е над измереното натоварване нервна система. Когато мускулът се провали, мозъкът в желанието да помогне дава по-мощен импулс на нервната система. ВВ този режим нервната система на тялото функционира на предела щам. Толкова близо до нервно изтощение и това е сериозно болест, която сама по себе си не отминава. И ще продължи да тренира трудно, тъй като нервната система в това състояние ще бъде раздайте такова явление: ще вземете дори много леки мускули, ще те сякаш тежат половин тон.

Но не приемайте всяка обикновена умора за нервна изтощение, особено когато сте тренирали точно ума си. тук мястото може да има нормална умора, причинена от прекомерна количество стрес, което се решава малко по-дълго почивайте например около седмица.

Как да решим проблема?

Не забравяйте да изберете тегло, което ще позволи да се изработи най-ефективно работещата мускулна група. Товъв всяко упражнение има приоритетна задача – спазване на техниката изпълнение на упражнения. И покачването на тегло не е толкова важна задача според В сравнение с правилната техника. Въз основа на това, ако например, трябва да направите 8 повторения в подхода и избраната тежест ви позволява да направите само 6 повторения с перфектната техника, тогава нужда от намаляване на теглото на пръчката. Мускулите не растат, когато не стигнат “качествено натоварване”, тоест трябва да изпълнявате всяко упражнение с перфектната техника.

Мускулни

Грешка 3: Има малко време за почивка между тренировки

Естествените културисти трябва да ходят, за да могат мускулите да растат добре. да тренирате три пъти седмично. За желаещите да присъстват учебна зала по-често, има предложение за разбиване на основното набор от тренировки, съсредоточени върху упражнения с големи брой набори и повторения. Тоест в допълнителни дни вие ще прави упражнения с по-малко повторения, т.е. 2-3 упражнения. Малко, кажете ми, че от такова трениране мускулите не го правят растат и правят грешка. Фактът, че не можете да насилвате тялото възстановете се по-бързо от сила на волята. И както знаете, мускулите растат докато почивате. И ако тренирате много и малко почивка, изместване баланса на тренировките за почивка, държавата ще дойде претрениране и “тренировъчното плато”. винаги вземете предвид общото натоварване: работа, семейни проблеми, малко сън и т.н. Мускулите не растат, когато тялото nedovosstanavlivaetsya.

Как да решим проблема?

Не забравяйте да следите честотата и качеството на обучението. Внимавайте преди лягане: трябва да спите поне 8 часа на ден. Със сигурност и често се хранят, за предпочитане частично. А ко апетитът ви е изчезнал или нарушен сън, това са първите признаци на претрениране. Ако ти стават по-нервни, стават агресивни, конфликтни – това отново признаци на претрениране. Като хвана такива знаци просто си направете почивка в тренировките за една седмица. Но се случва че има спад на имунитета. Започвате да се разболявате често контакт с лекар. Аоставете на тренировки.

Грешка 4: Страх от упражнения

Често начинаещите се страхуват да използват тежки основни упражнения и погледнете едната артикула, вярвайки, че е твърде рано за тях Клякайте или правите мъртъв лифт. И много грешат, и тогава не може да разбере защо мускулите не растат. Най-ефективните упражнения в Планът за увеличаване на мускулите е основно тежко упражнение. Те са включват големи мускулни групи, стимулирайки по-голямо освобождаване в кръвен тестостерон хормон, който стимулира растежа на мускулите. плюс най-ефективният период за масова печалба е началният етап, когато стресът е най-осезаем. За по-нататък ще бъде по-трудно за да изненадате подготвените мускули.

Как да решим проблема?

Задължително е да се изготви програма за обучение с изобилие от основни упражнения: клекове с мряна, пейка лъжи, мъртва лифт и т.н. Правете всеки от тях не повече от веднъж на седмица и в различни дни. Не гонете везните. първи приведете техниката до идеал с леки тежести, след което увеличете теглото на бара. И помнете (проверете върху себе си) от упражнението, което получавате само отвращение, когато не знаеш как да го направиш.

Грешка 5: Не са сериозни лесни тренировки

Често момчетата, посещаващи салона, прекарват много време разговори. Тоест те идват да говорят, а не да тренират и чудите се защо мускулите им не растат. Обърнете внимание на мотивационни видеоклипове на професионалисти. Със сигурност има много игри камерата. Но има моменти, когато момчетата в слушалките и с качулка очите обикалят стаята и също изпълняват упражнения. Така че това не е така работа върху камерата и начин за абстракция и фокусиране върху упражнения и мускулите. Според физиолозите психологически концентрацията увеличава силата с 10-12%. Често на състезания възниква сблъсък не на мускулна маса, а на сила на характера. Този тези, които практикуват чат в тренировките, никога няма да бъдат да расте.

Как да решим проблема?

Пристигайки в учебната зала, можете глупаво да сложите слушалки и качулка като в рекламите. И постоянно мислете за упражнението, което би трябвало да се извърши и теглото да се вдигне. И разбира се концентрирайте се върху мускула, който ще тренирате. Участвайте в дисциплината. Тя няма да се намесва не само в залата.

Мускулна

Грешка 6: Ролите за здраве, които дават твърде малко внимание

Разберете, че да бъдеш здрав не е просто моден лозунг. вашият тялото трябва винаги да е в отлично състояние. В противен случай от пациента Няма да изтръгнеш много организъм Болно тяло лошо възстановен и не расте. Също така спортувам с болести, например грип, силна тежест лежи върху ендокринната и други телесни системи, поради които тялото износва повече. Иотново, няма мускулен растеж.

Как да решим проблема?

Следвайте здравето си, като симптомите на заболяването ги идентифицирайте ранни етапи и елиминиране. Използвайте витамини, особено в студени сезони и когато вирусните епидемии се засилват. Вземете глутамин, можете да си купите глутаминова киселина. учени считайте, че дефицитът му води до намаляване на имунитета. Веднъж годишно бъдете прегледани от кардиолог, направете общ кръвен тест и направете гърдите Х-лъчи.

Грешка 7: Обучение по същата програма

Тренирането по същия модел води до застой в растежа мускулите. Факт е, че тялото ни свиква с постоянно натоварване. Но ако теглото може да се увеличи, тогава същите упражнения за тялото изпълнява на машината и мозъкът не вижда причина да увеличава размера мускулна маса. Повтарям, за да растат мускулите, имам нужда от константа стрес. Подобно упражнение не причинява стрес състояния.

Как да решим проблема?

Необходимо е да се променя тренировъчната програма на всеки 1,5-2 месеца. Нотрябва да направите това, когато няма напредък. За това се нуждаете постоянно води дневник за обучение, в който работникът пише тегло, собствено тегло. Правете снимки на всеки два месеца и сравнете състоянието на мускулите преди и след. Измерване подкожно мазнини. Можете да използвате различни методи или инструменти за това. Основното е винаги да използвате един метод или устройство, като всеки от тях лъже. И използвайки такъв, винаги можете да разберете има напредък или стои неподвижно. И трябва да се променяте не безмислено, но преминаване от фаза във фаза. Първо идва обучение за сила – 1-2 месеца. По това време се опитвате да се развивате максимално сила и натрупайте колкото се може повече сурово тегло.

След това идва маслената фаза – 1-2 месеца. На което ти увеличете телесното тегло, но тук е разликата от силата на фазата, вие също така развиват кръвоносната система. Тоест, трябва да растете нови капиляри и кръвоносни съдове за подобряване на кръвообращението в нови мускулите. И тогава има работа по релефа – също 1,5-2 месеца. Ето ти опитайте се да придадете на придобитата маса красива форма и изгаряте мазнините, така че мускулите да се открояват по-добре и да не се крият под мазнините. между всяка фаза трябва да е 1-2 седмици почивка. Да намериш своето програма за експериментиране много и записване на всички резултати и постижения.

Грешка 8: Липса на ясен план и цели

Пристигайки в залата, не можете да разчитате на „да видим какво ще се случи“. Повечето фенове просто идват на фитнес и трениране просто така. Тоест, те имат максимална програма, които изпълняват. И те просто искат мускули. Е, това е, те искат големи мускули, но не знаят кои, не знаят какъв резултат те искат да постигнат сега и това, което могат да постигнат сега. Трябва да бъде представете си какъв резултат искате да постигнете: колко трябва да тежите в края на учебния цикъл какви обеми трябва да се получат в един цикъл.

Как да решим проблема?

Ако не знаете на какво можете да разчитате, тогава трябва изберете програма и започнете обучение. И през цялото това време старателно напишете резултатите в дневник. Така ще разберете това може да достигне в един цикъл. След това започвате да планирате теглото мускулен размер. И потърсете опции как иначе можете да повлияете на вашия резултати.

Грешка 9: Ролята на храненето избледнява

Неопитни спортисти смятат, че мускулите растат от упражнения и само от тях. Факт е, че се нуждаят от стимул за растеж на мускулите – тежки, редовни тренировки и строителни материали – хранителни вещества и микроелементи. Храната е една от трите най-много важни фактори за растежа на мускулите: упражнения, почивка, хранене. Ако се храните много добре, вече ще пораснете. Ще го направите расте, ако се храните лошо, но спортувайте добре. Но всички самата опция не е много осезаема. Друго нещо кога тренировките стимулират растежа на мускулите, а доброто хранене засилва този мускулен растеж. Упражнението без добро хранене е все едно изгради къща с постоянна липса на тухла. Това са стените се появяват, но много бавно.

Как да решим проблема?

За начало разглобете с основните понятия в диететиката. Поне разберете какво точно са и протеините, мазнините и въглехидратите каква е тяхната роля. Кои продукти съдържат и в какви количества. Анализирайте диетата си, правете необходими корекции за артикулите в реда на употреба протеини, мазнини и въглехидрати. Броят на калориите в ежедневието ви диетата. Купете кутии за хранителни стоки в магазина, за да вземете храна от себе си. Гответе се. Започнете да се храните редовно, поне 6 веднъж на ден на малки порции.

Тази статия очертава основните причини за липсата на мускулен растеж. Всички въпроси се разглеждат повърхностно и изискват по-подробни разглеждане. В следващите статии ще разгледаме подробно принципите тренировки, хранене и дори релакс. Ще ти кажа точно как да растеш мускул и защо. Ще има много по-полезна информация. абонирам на актуализации на сайта, така че всеки нов да идва на вашата поща статия от сайта.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment