Защо странично боли, докато тича, какво да правя, направи го

 • В зависимост от силата на болката и мястото на нейното изкълчване излъчвайте няколко основни причини:
  • 1) Неправилна честота на дишане.
  • 2) Ненавременното хранене или преяждане.
  • 3) Анатомични и физиологични характеристики.
  • 4) Патологични и хронични заболявания.
 • Какво да направите, ако вашата страна боли, докато тичате

Има доста причини за болка в страната по време на бягане, но най-вече всичко зависи от състоянието на човешкото тяло.

В зависимост от силата на болката и мястото на нейното изкълчване излъчвайте няколко основни причини:

1) Неправилна честота на дишане.

Един от основните аспекти на тичането е дишането. при правилно дишане, спортист може да бяга на дълги разстояния и не да се чувстваш уморен, ако не, да се умориш скоро след това стартира. Основните причини за болка поради неправилно дишане са: твърде много дишане, липса на нормален ритъм дишане (често се заблуждава), дишането не е пълно.

В резултат на това възникват два вида болка, това е мускулен спазъм и болки в черния дроб. Спазъм възниква за недостатъчно количество кислород, който навлиза в диафрагмата и следователно мускулът не може работят добре и болката се появява, защото притока на кръв към сърцето се намалява (в резултат на постоянна дихателна недостатъчност) и то застоява в черния дроб.

2) Ненавременното хранене или преяждане.

Ако сте яли един и половина до два часа (или по-малко) преди бягане, или сте консумирали твърде много храна, след това странична болка Гарантирано. Тъй като след хранене тялото харчи много количеството енергия, за да го усвои, обемът на стомаха се увеличава и съдовете на черния дроб се разширяват. Това ни дава отговора на въпроса „Защо възпалена дясна страна. ”

3) Анатомични и физиологични характеристики.

Болка поради:

– Лоша тренировка (или липса на такава), твърде тежка и интензивно натоварване, ниска фитнес и издръжливост. В покой кръвта се разпределя равномерно през цялата тялото и циркулира нормално, с рязка циркулация на натоварването разрушен и черният дроб започва да се увеличава, като кликнете върху съпътстващия нервни окончания. Далакът също може да отговори. също предизвиква усещане за изтръпване в страни, това ни дава отговор на въпросът “защо лявата страна боли.”

4) Патологични и хронични заболявания.

Те се чувстват не само по време на джогинг, но и по време на това повечето физически дейности.

Ако ви притеснява дори слаба, почти незабележима болка при или друг вътрешен орган, можете да сте сигурни, че докато бягате може само да се увеличи, независимо от неговия характер или симптоми. При повечето заболявания органът е деформиран, той може да бъде увеличен или намален, поради което всъщност самата болка възниква след притока на кръв към нея се увеличава и това води до прекомерен спазъм и натиск.

Какво да направите, ако вашата страна боли, докато тичате

„Болка
Има няколко основни препоръки, които ще ви помогнат:

 • Намалете темпото на бягане и отпуснете мускулите на ръцете и раменете. Така е намаляват и стабилизират отлива на кръв.
 • Променете ритъма на дишането. Тъй като кръвообращението е зависи от дишането, за да го нормализирате, трябва да дишате бавно и равномерно, без да трепне. (Например две или четири стъпки поемат дъх и две или четири стъпки издишайте.
 • Вдишайте през носа и издишайте през устата. Това ще даде по-добро усвояване. кислородни клетки.
 • Натиснете с три пръста до мястото на най-голяма болка и задръжте за пет до седем секунди, три до пет пъти.
 • В никакъв случай не спирайте, той само ще се засили болка.

Също така, когато бягате, трябва да обърнете внимание на вашия режим работа и почивка, сън и хранене. Джогингът трябва да е не силова тренировка, няма нужда да тичате до състояние на пълна умора, само ще те източи и не донесе никакво благосъстояние ефект. Преди да започнете, не трябва да се чувствате уморени, сънливост или стрес. При тези условия, след бягане, тези усещанията само ще се увеличават. Ако тичате сутрин не забравяйте, че можете да започнете да бягате не по-рано от 30-40 минути след това сън, ако започнете да бягате по-рано, това ще доведе до стрес за всичко организъм и ще доведе до неуспех на метаболитните процеси. Ако тичаш вечер, след последната физическа активност, работа или учене трябва да минат поне два или три часа, за да се избегне преумора и мускулна хипертрофия.

Otdyh

Загрейте преди да се наложи пускането. На първо място, той е необходим за Избягване на наранявания (като навяхвания, спазми, кичове и др.). Пере за да тичате трябва да загреете добре всички мускули, които ще бъдат вътре допълнително се ангажирайте и стимулирайте централната си нервна система система за активна работа.

Ако целта на бяганията ви е да развиете издръжливост, то вие Има няколко прости насоки, които трябва да следвате. Например: тичайте с променливо темпо (10 мин. По-бързо – 10 минути По-бавно), развийте стабилен, спокоен дъх (четири стъпки – вдишайте, четири стъпки – издишайте) и бягайте, доколкото е възможно по-дълъг от разстоянието). Това ще ви помогне бързо и ефективно да постигнете желано ниво на издръжливост.

Ако тичате, за да отслабнете или просто за здравето тогава всичко е доста просо. Джогингът трябва да бъде редовно, ходете в съзнателен въздух, препоръчително е да тичате в кръга на стадиона и в каква зона (гора, парк и т.н.), и ви носи удоволствие, а не болка и стрес.

Джогингът е чудесен начин за лечение и поддържане. физическа форма, от положителен ефект върху всички метаболитни процеси в тялото и кръвообращението, развива сърдечния мускул и дихателната система, укрепва имунната система и ви закалява.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment