Златният век на културизма – Франк Зейн

На 75 години Франк Зейн все още изглежда впечатляващо и той може да даде много оригинални съвети въз основа на в стремеж към житейски опит с високи постижения. Вижте го най-новите идеи как можете да поддържате тялото си добре в продължение на много години.

Франк Зейн

Всеки спорт има свои легенди и Франк Зейн представлява най-високият ешелон на културистите от златната ера. много съгласете се, че той е уникалният собственик на най-красивото тела на всички времена. За разлика от днешните 100-150 килограма шампиони по културизъм, Зейн никога не е тежал повече от 90 килограми през годините на спортната му кариера. Въпреки това, той получи три титли „Мистър Олимпия“ и е един от малкото победи Арнолд.

Призивът на Зейн се дължи главно на неговата физика. Той разработи пропорциите на гръцката статуя и дори написа книга за симетрия. За разлика от съвременните културисти като Hit, Коулман или Кътлър, чиито тела са абсурдно огромни, Зейн олицетворява простия човек, който измести парадигмата бодибилдинг с акцент само върху масата, обръщайки го настрани чиста естетика.

След скорошното появяване на конкурентна категория културисти с ниско тегло, стана ясно, че Зейн изпревари своя време. Той е и един от най-сладките и искрени хора, т.е. които някога сте срещали.

По време на почивка в треньорската си работа той реши да си почине и сподели с списание Train някои от знанията, придобити в през целия си живот. Ето някои препоръки от Зейн, въз основа на собствения си опит. Използвайте съветите му за направи тялото си привлекателно за години напред.

 • Какви аминокиселини прие Франк Зейн?
 • Царят на симетрията говори за правилната симетрия
 • Подобряване на храненето за мускулен растеж
 • Истината за разтягане
 • Най-ефективното разпределение на тренировките
 • Параметрите на Франк Зейн през кариерата му:
 • Както сега тренира Франк Зейн

Какви аминокиселини прие Франк Зейн?

Още през 70-те години на миналия век вече приемах голям брой такива аминокиселини като триптофан и аргинин, които едва сега стават популярен. Цялата тази страст към диета с ниско съдържание на въглехидрати, така че популярно днес беше нещо познато за мен. Имах едно желание е да има повече време, за да наддаде на тегло, не прекарвайте го в прекалено тежки тренировки, когато се подготвях конкуренция. Тази стратегия винаги ми е оставяла твърде много. наранявания, които и до днес страдам. Има два вида тежка категория: тези, които искат да получат много и бързо, и тези, които искат правете го бавно и дълго време. Последният избор е много по-умен.

Царят на симетрията говори за правилната симетрия

Това, за което повечето хора говорят, не е симетрия – това е симетрията на културист. Няма такова нещо като перфектна симетрия между долната и горната част на тялото. Това не е така симетрията е пропорционалност. Големите момчета изглежда пропорционални, защото те позират прави. ако разделете телата им вертикално на две части, ще видите разликата между дясната и лявата страна.

Никога не съм правил това и избягвах позите, в които левицата и десните страни изглеждат подобно, въпреки че хората често казват, че аз много симетричен. Всъщност моята лява и дясна страна никога не са били същите, те определено симетрично не са съвпадат. Но тъй като всички казаха, че имам това симетрия, показвах само силните си страни и никога не позира настрани. Научих това от Бил Пърл.

Франк Зейн в пълен растеж

Съвършенството недостижимо

Винаги ще имате проблеми, ако опитате задайте номер на всяка част от тялото си. Дори на състезания от това не го прави Вместо това направих снимки и ги проучих. Всичко това глупости, когато размерът на шията, ръцете и прасците трябва да са еднакви, просто нелепо. Ако искате, можете да напишете няколко числа, но в края на деня ще има значение само това, което хората виждат. Вие сте трябва да създаде перфектна илюзия.

Подобряване на храненето за мускулен растеж

Постижения, свързани с аминокиселини и антиоксиданти. Изучавам това от много години и винаги бяха наясно какво се случва в тази област. Въпреки това не големи промени, които биха променили храненето, не са Това се случи. Като хранителна добавка използвам от много години смес, състояща се от равно количество яйчен белтък и суроватка, защото яйчният протеин има повече натрий и по-малко калций и обратно в серума. Това са двете най-биологично наличен протеин, който понякога използвам като бърз заместител храна, ако бързам.

Тук няма магия

Хората винаги ме молят да създам програма за хранене за тях сякаш има магическа рутина, която пазя в тайна. Истината е, че всичко става ефективно, ако му бъде дадено достатъчно време. Обичам да показвам на хората как да го правят. правилно, защото правилната организация и способност изолиране на различни мускулни групи са от решаващо значение. Приток на кръв трябва да влязат в мускулите за тяхното развитие.

Тази година ще навърша 75 години и вече не тренирам толкова силно поради наранявания, но все пак намирам начини да увелича моята издръжливост. В по-голямата си част това е успешно благодарение на закрепване на разширителя към товарните блокове, така че товарът се увеличава с приближаването до края на движението.

Франк Зейн на старост

Истината за разтягане

Когато работите върху конкретна част от тялото, трябва да направите приблизително десет различни стрии за тази част между комплектите. всеки разтягането трябва да продължи 15-20 секунди. След подхода естествено искате да се отпуснете и да пуснете пулса. Това е идеално за възстановяване, докато почивате по време на разтягане, и това спестява много време и ви поддържа в добра форма. Чао клиентите ми разтягане, съветвам ги да се насърчават психически: „Аз гъвкав и може да се разтегне още повече. ”

Доведете го до края

Основната причина хората да губят мотивация да тренират е е, че никой не контролира напредъка им. Ето как аз Виждам този цикъл: те се преплитат на Деня на благодарността, който продължава от декември до средата на януари. В този период те има мотивация да се върна във форма. Те започват често тренирайте в препълнени фитнес зали, това продължава до февруари или на март. По това време времето се затопля, така че те излизат навън от фитнес зали и продължават да се занимават на улицата, използвайки различни упражнения, като в същото време преставате да получавате реални резултати.

Повечето хора се мотивират заради на техните недостатъци, но това не помага да се поддържа мотивацията по-нататък. Винаги ще бъдете нещастни. Ще започнете да се движите обратна посока. Ще загубите форма, а не обратното. Единственият изход в тази ситуация е да станете мотивирани, успял.

Най-ефективното разпределение на тренировките

Най-успешното за мен беше тройното разпределение, в което през първия ден се правят изтегляния за горната част на тялото, по време на втората – упражнения за краката, третата – лицеви опори. Необходимо е изпълнявайте според такава система: подход, почивка, подход, подход, почивка. Никога не упражнявайте горната част на тялото два дни под ред, в противен случай ще изтощите мускулите на раменете. Прекомерни упражнения за горната част на тялото може да е лоша за вас. Докато сте млади може да се размине с вас, но в крайна сметка отрицателен резултатите ще се докажат.

Параметрите на Франк Зейн през кариерата му:

 • Височина: 175 см
 • Тегло на състезанието: 84 кг
 • Тегло в преход: 91 кг.
 • Ръце: 46 см
 • Врат: 43 см
 • Ракла: 130 см
 • Талия: 74 см
 • Бедра: 66 cm
 • Хайвер: 42 см

Както сега тренира Франк Зейн

Сега тренирам два пъти седмично. Първия ден работя горната част на тялото, а втората над краката. Аз също ходя много, Стрелям с лък и тренирам клиентите си малко. И с всичко това аз вече не правя.

Спомени на Арнолд

По време на Олимпия 1980 г. Арнолд излага само една страна тялото му и игнорира молбите на съдиите. В крайна сметка те позволи му да се покаже по този начин и той свърши стана победител. Ако сте в състояние сами да го вземете решения, които заслужавате да спечелите.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment